Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

ΠΡΩΤΟΠΟΡΑ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕΗΠ ΠΙΕΡΙΑΣ - μοίρασε οικολογικές λάμπες

(ΦΩΤΟ ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ)
ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΜΑΙΟΥ 2009

Μία πρωτοπόρα κίνηση έκαναν το Σάββατο ο Συνεταιρισμός Ηλεκτρολόγων Πιερίας, σε συνεργασία με την ετιαρεία GEYER, όπου μίλησαν για την αξία και την αναγκαιότητα χρήσης της νέας "οικολογικής " λάμπας .Ο πρόεδρος του ΣΕΗΠ μίλησε για την αναγκαιότητα και την εξοικονόμηση της ενέργειας που επιτυγχάνεται με την χρήση της λάμπας αυτής. Μοίρασαν δέ δωρεάν 2000 λάμπες.Σήμερα συνεχίζεται η δράση και η διανομή στην Κετρική Πλατεία της Κατερίνης.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΧΤΗ:
Εμείς συμπληρώνουμε για τη δική σας ενημέρωση ότι:οι οικολογικές λάμπες έχουν διάρκεια ζωής 812 χρόνια έναντι 1 των συμβατικών λαμπτήρων, ενώ γλιτώνουν από την ατμόσφαιρα 129 κιλά διοξειδίου του άνθρακα (λάμπες εξοικονόμησης 29 κιλά διοξειδίου του άνθρακα κοινοί λαμπτήρες 150 κιλά).
Περαιτέρω, το κόστος αγοράς και χρήσης (μαζί δηλαδή με το λογαριασμό της ΔΕΗ) είναι 23 ευρώ, ενώ αντίστοιχα οι λάμπες πυρακτώσεως στοιχίζουν 78 ευρώ, αυξάνουν σημαντικά τη θερμοκρασία του δωματίου, ενώ το κυριότερο είναι ότι καταστρέφουν το κλίμα Χαρακτηριστικό είναι ότι αν στη χώρα μας αλλάζαμε όλες τις συμβατικές λάμπες με λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας, θα γλιτώναμε συνολικά εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 1,4 εκατ. τόνους ετησίως, το ισοδύναμο ενός μέσο σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που καιει λιγνίτη... Αντιθέτως,οι λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας μπορεί να κοστίζουν ακριβότερα, ωστόσο υπόσχονται μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και απαιτούν λιγότερο ηλεκτρικό ρεύμα.

kraxtis-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: