Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

Π. Μπεγλίτης: η αποχή εξυπηρετεί την κυβέρνηση

ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΜΑΙΟΥ 2009

Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ, τονίζει ότι η κυβέρνηση έχει διπλό στόχο: να συσπειρώσει, αφενός την κομματική της βάση και, αφετέρου, να κουράσει το ευρύ εκλογικό σώμα, σπρώχνοντάς το στην αδιαφορία και την αποχή.


Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη χρήση του διλήμματος "σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα" ο κ. Μπεγλίτης τονίζει ότι αυτό "συνδέεται με πολιτικές και όχι με πολίτες". Και προσθέτει ότι "οι πολίτες είναι τα θύματα αυτών των πολιτικών".

Επιπλέον, τονίζει ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τους "βαρβάρους" ως "μια κάποια λύση" για να περισώσει την καταρρέουσα πλειοψηφία της.

Ο κ. Μπεγλίτης θεωρεί ότι ο απολογισμός της συμμετοχής της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι απόλυτα θετικός και πολύ μεγάλη η συμβολή του ΠΑΣΟΚ στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Θεωρεί επίσης ότι θα είναι πολύ σημαντικό να προκύψει μια σοσιαλιστική πλειοψηφία στο νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η οποία θα λειτουργήσει ως ανάχωμα στις συντηρητικές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις αντίστοιχε πολιτικές των κυβερνήσεων των κρατών-μελών.

Για το διακύβευμα των ευρωεκλογών, τονίζει: "Για το ΠΑΣΟΚ οι ευρωεκλογές αποτελούν σημαντική πολιτική ευκαιρία για τη δημιουργία των προϋποθέσεων αλλαγής των συντηρητικών συσχετισμών στην Ελλάδα και στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Για να ανοίξει ο δρόμος για τη διαμόρφωση προοδευτικών πλειοψηφιών, αναγκαία προϋπόθεση για μια νέα πορεία της χώρας μας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η κρίση και τα αδιέξοδα που παρήγαγε η κυριαρχία των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, τα τελευταία χρόνια, θα αντιμετωπισθούν μέσα από την ανάδειξη της εναλλακτικής στρατηγικής που υπερασπίζεται η σύγχρονη ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία"(enet.gr).

kraxtis-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: