Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

Κόντρες και...διλήμματα


ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΜΑΙΟΥ 2009 (ΠΗΓΗ ΜΕΓΑ)

Με στόχο την αύξηση της συσπείρωσης των οπαδών τους και τον περιορισμό της αποχής ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ανεβάζουν τους τόνους της αντιπαράθεσης με αφορμή τα τηλεοπτικά σποτ για τα πράσινα παπαγαλάκια και το δίλημμα σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα που έθεσε ο Γ. Παπανδρέου.

Ο Κώστας Καραμανλής από την Θεσσαλία όπου περιόδευσε έστειλε ένα σαφές μήνυμα ότι η κυβέρνηση επιλέγει την υπευθυνότητα και όχι τον λαϊκισμό κατηγορώντας ευθέως τον Γ. Παπανδρέου.

"Σχεδιάζουμε, αποφασίζουμε με σοβαρότητα και με υπευθυνότητα. Σε άλλους αφήνουμε το προνόμιο, το θλιβερό προνόμιο να αρνούνται τις υποχρεώσεις τους όταν είναι στην εξουσία και να υπόσχονται τα πάντα όταν είναι στην αντιπολίτευση" υποστήριξε ο πρωθυπουργός.

Στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν το τηλεοπτικό σποτ για τα πράσινα παπαγαλάκια την αρχή μιας σειράς αρνητικής διαφήμισης εναντίον του Γ. Παπανδρέου η οποία όμως όπως λένε στην Ιπποκράτους θα βοηθήσει στην συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ. Είναι χαρακτηριστικό το σύνθημα που φώναξαν οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ στον Γ. Παπανδρέου όταν τον υποδέχτηκαν στην Δραπετσώνα. Ο κ. Παπανδρέου νωρίτερα κατά την επίσκεψή του στην βάση της αεροπυρόσβεσης στην Ελευσίνα επανέλαβε την λέξη βαρβαρότητα όταν αναφέρθηκε στις φωτιές που έκαψαν την Ελλάδα το 2007 και τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ θα ενισχύσει τις πυροσβεστικές μονάδες.

"Για να μπορέσουμε να αποφύγουμε τις βάρβαρες σκηνές που είδαμε πριν από δύο χρόνια όπου καταστράφηκαν τεράστιες περιουσίες, δάση μας ακόμα και ανθρώπινες ζωές. Αυτό δεν πρέπει να ξαναγίνει" τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Παπανδρέου δέχτηκε τα πυρά της Ντόρας Μπακογιάννη η οποία από την Χαλκίδα χαρακτήρισε αδιανόητο να αποκαλεί κάποιος τους πολιτικούς του αντιπάλους βάρβαρους.

"Δεν πίστευα ότι μπορούσανε να φτάσει ένας πολιτικός που θέλει να ονομάζεται σύγχρονος στο σημείο να αποκαλέσει τους αντιπάλους του βαρβάρους. Αγνοώντας προφανώς και τι βαρύτητα του ατοπήματος, διότι κατά την γνώμη μου είναι ατόπημα αυτό σε μία δημοκρατία" σχολίασε η υπουργός Εξωτερικών.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σχολιάζοντας τα τηλεοπτικά σποτ της ΝΔ αλλά και τις επιθέσεις στον Γ. Παπανδρέου για τα περί βαρβαρότητας τόνισε ότι σε περιόδους κρίσης οι πολιτικοί πρέπει να λένε την αλήθεια.

"Όλες οι χώρες του κόσμου έχουν αντιληφθεί μετά την διεθνή οικονομική κρίση ότι χωρίς ένα ισχυρό κράτος που να εγγυάται την κοινωνική συνοχή και την αναδιανομή του κοινωνικού πλούτου δεν μπορεί να πορεύονται οι κοινωνίες. Άρα έχουν κατισχύσει διεθνώς οι σοσιαλδημοκρατικές αντιλήψεις" ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Ο Αλέξης Τσίπρας που επισκέφθηκε το Μενίδι κράτησε αποστάσεις από την αντιπαράθεση των δυο μεγάλων κομμάτων.

"Το πραγματικό δίλημμα των ευρωεκλογών δεν έχει καμία σχέση με αυτή την ανούσια σκιαμαχία πράσινων παπαγάλων και γαλάζιων βαρβάρων" είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αντίθετα ο Γ. Καρατζαφέρης από την Ηγουμενίτσα θύμισε τι συνέβαινε και επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ.

"Αυτό που έγινε με το χρηματιστήριο ήταν σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα όταν 45 τρισ. Αλλάξανε χέρια;" αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Η Αλέκα Παπαρήγα απέφυγε να σχολιάσει την κόντρα ΝΔ ΠΑΣΟΚ και κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν το ΚΚΕ.

"Καλούμε πανστρατιά για να σιγουρευτεί ο τρίτος βουλευτής παίρνοντας υπόψη ότι έχουν μειωθεί θέσεις στο ευρωκοινοβούλιο και επομένως για να σιγουρευτεί ο τρίτος βουλευτής πρέπει να υπάρξει μία ουσιαστική και θεαματική άνοδος του ΚΚΕ για την οποία υπάρχουν προϋποθέσεις" τόνισε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ.

Ο Κώστας Σημίτης μιλώντας στην εφημερίδα το "Βήμα της Κυριακής" επισημαίνει ότι οι σοσιαλιστές πρέπει να διατυπώσουν αξιόπιστες προτάσεις που θα ισορροπούν το στόχο της ανταγωνιστικότητας με τον έλεγχο της οικονομίας από κοινοτικές εθνικές αρχές λέγοντας ότι "οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές πρέπει να διαγράψουν ένα πειστικό σχέδιο για την ανάκαμψη της οικονομίας".

kraxtis-gr.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια: