Σάββατο 2 Μαΐου 2009

Σε αναζήτηση κορυφαίων για το ευρωψηφοδέλτιο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ

ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΜΑΙΟΥ 2009 (ΤΑ ΝΕΑ)
Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες

Σε δύσκολο σταυρόλεξο αποδεικνύεται η συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου για τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, τουλάχιστον ως προς την επιλογή του επικεφαλής της λίστας για την καθοριστική «μάχη» της 7ης Ιουνίου.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα, ο κ. Κ.Καραμανλής αναζητά κορυφαίο πολιτικό στέλεχος, νυν ή πρώην υπουργό, προκειμένου να τεθεί επικεφαλής στη σκληρή μάχη των ευρωεκλογών.

Το κίνητρο είναι ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου να γίνει επίτροπος στο τέλος του χρόνου, όποτε θα είναι η ώρα της τοποθέτησης νέων επιτρόπων.

Αυτή την ώρα δύο νέοι καραμανλικοί υπουργοί ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης και η Μαριέττα Γιαννάκου είναι τρία πρόσωπα που βρίσκονται στο τραπέζι του Μαξίμου και θεωρούνται αξιόπιστες λύσεις.

Στις αρχικές προτάσεις ήταν και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, όμως το περιβάλλον του έστειλε αρνητικό μήνυμα σε μια τέτοια προοπτική, καθώς οι φιλοδοξίες του υπουργού Υγείας για την επόμενη μέρα είναι διαφορετικές.

Όσο δύσκολο είναι για τον κ. Καραμανλή να βρει τον επικεφαλής άλλο τόσο εύκολο είναι να στελεχώσει το ευρωψηφοδέλτιο, καθώς ξεπερνούν τις 100 οι προτάσεις που έχει δεχθεί από υπουργούς, βουλευτές, παλιούς ευρωβουλευτές και ισχυρά κομματικά στελέχη.

Στον επικεφαλής έχει κολλήσει και η συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ, που αναμένεται να ανακοινωθεί το πολύ ώς τις 15 Μαΐου.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, η δυστοκία που παρατηρείται έχει να κάνει με τις ίδιες τις πολιτικές εξελίξεις. Αν οι εκλογές του Ιουνίου είναι διπλές, είναι προφανές ότι το ευρωψηφοδέλτιο θα έχει άλλα χαρακτηριστικά.

Είναι γνωστό ότι το προηγούμενο διάστημα είχε κυκλοφορήσει έντονα η φήμη ότι προτάθηκε στον Ευάγγελο Βενιζέλο η θέση του επικεφαλής, αλλά όπως αποδείχθηκε δεν υπήρχε η παραμικρή βάση.

Είναι γνωστό επίσης ότι κάτι ανάλογο είχε κυκλοφορήσει και για τον Κώστα Σημίτη, όπως και για τον πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Σωτήρη Μπάγια.

Με κομψές διατυπώσεις έχουν αποκλείσει σε συνεντεύξεις τους το ενδεχόμενο να τεθούν επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Θεόδωρος Πάγκαλος και ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Τις τελευταίες ημέρες «παίζει» σοβαρά το όνομα του Κώστα Λαλιώτη, ενώ για μία από τις εκλόγιμες θέσεις προαλείφεται ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος.

kraxtis-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: