Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα


ΠΕΜΠΤΗ 21 ΜΑΙΟΥ 2009
Article Author: Πολιτεία
Τις τελευταίες πινελιές ρίχνουν τα μαστόρια (υπό το άγρυπνο και απαιτητικό βλέμμα του επιβλέποντα Τάκη Φώτα) στο στέκι του ΣΥΡΙΖΑ που εγκαινιάζεται αύριο. Παρασκευή, στις 8.30 το βράδυ. Πρόκειται (κατά πως τον είδαμε) για έναν πολύ καλαίσθητο και λειτουργικό χώρο, που διαμορφώθηκε με πολύ (και με εθελοντική όσο γινόταν) δουλειά, με πολλές προσφορές (μελών, φίλων και μη) και, κυρίως, με άποψη (η αρχιτεκτόνισσα, που τον επιμελήθηκε, είχε έμπνευση κι έβαλε τα χρώματα της σημαίας του ΣΥΡΙΖΑ να διαχέονται διακριτικά στο χώρο) και, κυρίως, με περίσσιο μεράκι.

Μπορεί να μην έχουν διάφορο (άμεσο) από τις ευρωεκλογές οι βουλευτές του Εθνικού Κοινοβουλίου, τους στρίμωξαν όμως τα κόμματά τους και τους έστειλαν σε διατεταγμένη υπηρεσία (ως υπεύθυνους-συντονιστές της προεκλογικής ευρωεκστρατείας) ανά την επικράτεια. Ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος χρεώθηκε την Πέλλα, ο Κώστας Κουκοδήμος το Ρέθυμνο, ο Γιάννης Αμοιρίδης το Κιλκίς. Κι ο Αντώνης Καρπούζας; Α, αυτός αναχωρεί σήμερα για Βοσνία-Ερζεγοβίνη, για να συμμετάσχει σε διάσκεψη προσωπικοτήτων της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, καλεσμένος του προέδρου της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, καθότι πρόεδρος (ο Καρπούζας) Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Φιλίας των δυο χωρών. Τυχερός! Διότι οι άλλοι, άντε να προλάβουν, μέσα σε δυο βδομάδες, να πείσουν τους πολίτες των περιοχών που έχουν χρεωθεί να πάνε να ψηφίσουν. Έξι στους δέκα, λένε τα γκάλοπ, δηλώνουν ότι δεν ενδιαφέρονται για τις ευρωεκλογές.

(σκίτσο) Συγγνώμη αλλά, αυτό, που μας έστειλε το Επιμελητήριο τα στοιχεία για τα 29 εκ. ευρώ που πήραν δάνειο οι επιχειρηματίες της Πιερίας, να το πανηγυρίσουμε, ή όχι; Διότι, για να φτάσουν οι άνθρωποι να ζητάν δάνεια, κάποια σοβαρή ανάγκη θα είχαν. Κι αυτό, μάλλον δεν είναι και προς πανηγυρισμό.

Α1 Στο 27% του ποσοστού των Οικολόγων-Πράσινων προσβλέπει η Κυβέρνηση. Δεν εξηγείται αλλιώς η χθεσινή απόφασή της να αφήσει έξω από γραφειοκρατικές διαδικασίες την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών από νοικοκυριά, εξασφαλίζοντας σ’ αυτά ακόμη και ένα επιπλέον εισόδημα! Και για να μην λέμε μόνο τα στραβά των νεοελλήνων, να θυμίσουμε ότι η χώρα μας είναι πρώτη σε τοποθέτηση και χρήση ηλιακών θερμοσιφώνων… και αν το θεωρείται λεπτομέρεια, οι έρευνες έδειξαν ότι αν δεν υπήρχαν όλοι αυτοί οι ηλιακοί, θα χρειαζόμασταν επιπλέον ενέργεια ίση με εκείνη που παράγει το εργοστάσιο της Πτολεμαϊδας!

α2 Σειρά παρεμβάσεων σε αθλητικές υποδομές είναι σε εξέλιξη από την αντιδημαρχία τεχνικών έργων και τον αθλητικό οργανισμό του δήμου Κατερίνης στο πλαίσιο του προγραμματισμού για την αναβάθμιση και βελτίωση των υποδομών, ώστε να καλυφτούν οι αυξημένες ανάγκες για άθληση. Πρόκειται για την ανακατασκευή τριών γηπέδων τα οποία ανήκουν στο Δήμο. Οι εργασίες προχωρούν με ταχείς ρυθμούς δήλωσε ο κ. Λιακόπουλος ο οποίος χθες τα επισκέφθηκε, μαζί με τον πρόεδρο του ΑΟΔΗΚ, κ. Γκοτζαμανίδη.

α3 Και ο Περιφερειακός δρόμος της Κατερίνης, απασχόλησε τη συνάντηση του ΔΣ του ΤΕΕ Πιερίας με το δήμαρχο. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου του ΤΕΕ κ. Αν. Τασιούλα, ο Περιφερειακός έχει «βαθμολογηθεί» για χρηματοδότηση έως και 48 εκ. ευρώ. Επίσημες ανακοινώσεις, αναμένονται προσεχώς και το πιθανότερο πριν την 7η Ιουνίου, για ευνόητους (προεκλογικούς) λόγους. α4 Ένα βαρύ πρόγραμμα περιμένει τα τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας τις επόμενες μέρες, ξεκινώντας από το Σάββατο, με την παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη. Την Κυριακή θα είναι στην Κατερίνη ο Κώστας Γκιουλέκας και μεσοβδόμαδα θα μας κάνουν την τιμή, οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές, Παπαμστάκος και Παπανικολάου. Επίσης, θα έρθει ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης για τα εγκαίνια του Λιμανιού στον Πλαταμώνα, αλλά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής.

α5 Πόσοι δήμαρχοι, πέρασαν άραγε από το περίπτερο της ΝΕΤΠ στη Filoxenia; Πόσοι δήμοι, με τουριστικό ενδιαφέρον, ήταν συνεπείς στην καταβολή του μεριδίου τους για την προβολή του Νομού, την ευθύνη της οποία έχει η ΝΕΤΠ;

α6 Η στήλη εύχεται σε Κωνσταντίνους, Ελένες και Κωνσταντίνες, χρόνια πολλά… Όχι τίποτα άλλο, αλλά είναι βέβαιον ότι κάποιους-ες, θα ξεχάσουμε…

kraxtis-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: