Κυριακή 10 Μαΐου 2009

Σκληρό μπρα-ντε-φερ Καραμανλή - Παναδρέου καθ' οδόν προς τις ευρωεκλογές Με φόντο την κλειστή Βουλή

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΜΑΙΟΥ 2009 - ΤΑ ΝΕΑ
Βαριές κατηγορίες σε προσωπικό επίπεδο αντήλλαξαν την Κυριακή Κώστας Καραμανλής και Γιώργος Παπανδρέου, με φόντο το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Βουλής που δημιουργεί συνθήκες πόλωσης και ανεβάζει στο «κόκκινο» την πολιτική αντιπαράθεση εν όψει των ευρωεκλογών της 7ης Ιουνίου.

«Επενδύει στη σκανδαλολογία, την πόλωση και την παραπληροφόρηση» δηλώνει ο πρωθυπουργός για τον Γιώργο Παπανδρέου από τη Θεσσαλονίκη. Αντεπιτίθεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από την Κοζάνη, καταγγέλλοντας φίμωση της αλήθειας, θεσμική εκτροπή και παραγραφή σκανδάλων με πρωτοφανή κίνηση αυθαιρεσίας.

Την ίδια ώρα, οι δημοσκοπήσεις του κυριακάτικου Τύπου δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ διατηρεί σταθερό προβάδισμα έναντι της ΝΔ. Για τις ευρωεκλογές το ΠΑΣΟΚ προηγείται με ποσοστό από 2,1 έως 4,5%, ενώ όσον αφορά τις εθνικές εκλογές η ψαλίδα ανοίγει και το ΠΑΣΟΚ προηγείται από 3,4% έως 5,5%.

Σταθερό προβάδισμα διατηρεί το ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις

Ανέβηκαν οι τόνοι

Σε νέα προσωπική επίθεση εναντίον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου προχώρησε από τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής, κατηγορώντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «επενδύει στη σκανδαλολογία, την πόλωση, την παραπληροφόρηση

Κατά την ομιλία του στην Περιφερειακή Διάσκεψη της ΟΝΝΕΔ το πρωί της Κυριακής, o κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στην κριτική που δέχτηκε για το κλείσιμο της Βουλής, λέγοντας απευθυνόμενος προς το ΠΑΣΟΚ:

«Ρωτούμε ευθέως: Είναι εκτροπή να διακόπτει η Βουλή τις εργασίες της, όπως κάνει, σχεδόν κάθε φορά που έχουμε ευρωεκλογές; Είναι πρόβλημα η βούληση της Κυβέρνησης να διεξαχθούν οι ευρωεκλογές με καθαρούς πολιτικούς όρους; Είναι δυνατόν να διαστρεβλώνονται τα πάντα;.

Το είπα πολλές φορές και θέλω να το επαναλαμβάνω και σήμερα: Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τον Αρχηγό του ΠΑΣΟΚ στον κατήφορο που επέλεξε. Δεν πρόκειται να παρακολουθήσουμε τα άκρα και τις ακρότητες που τον βολεύουν. Χάρισμά του. Επιτέλους όμως. Δεν πάει άλλο η απόπειρα ισοπέδωσης. Δεν πάει άλλο η διαστρέβλωση των πραγμάτων».

Νέα επίθεση Καραμανλή κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ

Θεσμική εκτροπή καταγγέλλει ξανά ο Γ.Παπανδρέου

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκτόξευσε βαρύτατες κατηγορίες κατά του Κώστα Καραμανλή για το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Βουλής ανεβαίνοντας το βράδυ της Κυριακής στο βήμα ανοιχτής συγκέντρωσης στην Κοζάνη. Ο Γ.Παπανδρέου κατήγγειλε φίμωση της αλήθειας, θεσμική εκτροπή και παραγραφή σκανδάλων. .

Μιλάει όλη η κοινωνία και δίνει απάντηση στη σιωπή που προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση στη φίμωση της αλήθειας, απάντηση στη θεσμική εκτροπή που αποφασίστηκε στα κρυφά, στη θεσμική εκτροπή που εκτελέστηκε αφινδιστιακά τη νύχτα της Παρασκευής» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Ρωτώ γιατί αιφνιδιαστικά να κλείσει η βουλή των Ελλήνων κύριε Καραμανλή» είπε ο Γιώργος Παπανδρέου, στρέφοντας ξανά τα πυρά του προσωπικά στον πρωθυπουργό. «Είναι ύβρις προς την αξιοπρέπεια του κάθε Έλληνα» τόνισε.

«Κλείνοντας την πόρτα της Βουλής κλείσατε την πόρτα στο φως της διαφάνειας, κλείνοντας την πόρτα του ελληνικού Κοινοβούλίου έκλεισαν την πόρτα στην απόδοση Δικαιοσύνης. Τους τρομοκράτησε η διαφάνεια, τους τρομοκρατεί η αλήθεια τους φοβίζει το Κράτος Δικαίου» συνέχισε ο κ. Παπανδρέου.

kraxtis-gr.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια: