Κυριακή 10 Μαΐου 2009

ΔΙΠΛΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ ΖΗΤΑ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ


ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΜΑΙΟΥ 2009 -ΠΗΓΗ EXPRESS

AΠO τη στιγμή που έκλεισε χθες η Βουλή ζητάμε το αυτονόητο από τον κ. Καραμανλή, να προκηρύξει εθνικές εκλογές στις 7 Ιουνίου μαζί με τις ευρωεκλογές», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Παπανδρέου μιλώντας χθες στο Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος, από όπου έγινε και η επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου.Ο κ. Παπανδρέου απεύθυνε σκληρό κατηγορώ στον πρωθυπουργό υποστηρίζοντας ότι η προσφυγή στις κάλπες θα γίνει αναπόφευκτη για την κυβέρνησή του, για αυτό με τη νίκη στις ευρωεκλογές θα γίνει το πρώτο βήμα να φέρουμε την αλλαγή στην Ελλάδα. Κλείνει την αυλαία με το στίγμα της συγκάλυψης».Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό για τον τρόπο που έκλεισε χθες τη Βουλή λέγοντας ότι «συνιστά θεσμική εκτροπή» καθώς «το φως της διαφάνειας τους τρομοκράτησε».

Η σκανδαλολογία είπε είναι αποτέλεσμα της δικής τους ολιγωρίας όπως και η ανεύθυνη στάση της συγκάλυψης.Σκάνδαλα είπε προέκυψαν, προκύπτουν και θα προκύπτουν σε κάθε κοινωνία. Το θέμα είναι εάν θα λειτουργούν οι θεσμοί ή θα υπάρχει ατιμωρησία και ανομία.Μάλιστα ανέφερε ότι η κυβέρνηση θεωρεί ότι το κόστος της συγκάλυψης είναι μικρότερο για την ίδια, από ό,τι η αποκάλυψη.Αξιοπρόσεκτο είναι ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προέβλεψε ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρξει έξαρση της επιλεκτικής σκανδαλολογίας με στόχο το ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη του. Για αυτό ζήτησε από τον λαό να είναι σε εγρήγορση για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, του Συντάγματος, των δικαιωμάτων του.Είπε όμως ότι η παράταξή του «δεν φοβήθηκε και δεν φοβάται δικαιοσύνη, φως και διαφάνεια παντού».

Μιλώντας για τη διακύβευση των ευρωεκλογών είπε ότι «έχουμε να διαλέξουμε εάν θα συνεχίσουμε στον αδιέξοδο τρόπο των νεοσυντηρητικών ή θα αλλάξουμε ρότα και θα μπούμε στη λεωφόρο πράσινης ανάπτυξης με κοινωνική συνοχή». Ξορκίζοντας την αποχή και τη χαλαρή ψήφο ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από όλους τους πολίτες να δώσουν το παρόν καθώς οι ευρωεκλογές είναι δημοψήφισμα που θα στείλει το μήνυμα ότι οι πολίτες καταδικάζουν τις πολιτικές της Ν.Δ.Ο κ. Παπανδρέου προέβλεψε ότι η ήττα της Ν.Δ. στις ευρωεκλογές θα αποσταθεροποιήσει ακόμη περισσότερο το σαθρό οικοδόμημα της κυβέρνησης και θα αποκαλύψει ότι έχει χάσει τη λαϊκή εμπιστοσύνη, καθώς θα της απομείνει μια οριακή, εύθραυστη και διαρκώς αμφισβητούμενη πλειοψηφία.

kraxtis-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: