Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

Διαψεύδεται η αγορά του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ).


Αποκλειστικό: Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου
http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com
Η διάψευση είναι κατηγορηματική και γίνεται από εκπρόσωπο της ισπανικής μιντιακής επιχείρησης PRISA. Αποκλείει, στη φάση αυτή, την αγορά οποιουδήποτε ποσοστού ιδιοκτησίας από τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη (ΔΟΛ). Σύμφωνα με τον ίδιο εκπρόσωπο της εκδοτικής εταιρίας-κολοσσός, που δραστηριοποιείται με μεγάλη επιτυχία σε όλα τα επίπεδα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στον ισπανόφωνο χώρο ανά τον κόσμο, η συμφωνία συνεργασίας με τον ΔΟΛ περιορίζεται αρχικά στην ανταλλαγή ειδησεογραφικού υλικού και στην έκδοση εντύπων εκπαιδευτικού περιεχομένου.
Η διάψευση γίνεται την επόμενη ημέρα της επίσημης αναγγελίας συνεργασίας μεταξύ των δύο εκδοτικών (και όχι μόνο) συγκροτημάτων, επειδή στο παρελθόν έχει γραφεί κατ΄ επανάληψη ότι σχεδιάζεται η αρχική εξαγορά ενός ποσοστού μέχρι και 11% των μετοχών του ΔΟΛ από την ισπανικό οργανισμό PRISA, που όπως μας δηλώθηκε ήταν ενήμερος των φημών.
Εκτίμηση δική μας είναι ότι, επειδή η οικονομική κρίση έχει ήδη σοβαρότατες συνέπειες και στα ισπανικά ΜΜΕ, αποκλείεται για τα επόμενα δύο χρόνια, τουλάχιστον, μια επενδυτική κίνηση της PRISA στην Ελλάδα. Η επίσης προχθεσινή ανακοίνωση της μεγαλύτερης εκδοτικής επιχείρησης στην Ισπανία, της VOCENTO, η οποία ζήτησε να ληφθούν μέτρα για την σταδιακή συνταξιοδότηση του 50% του προσωπικού της (238 εργαζομένων επί συνόλου 456) στην ιστορική συντηρητική εφημερίδα ABC, τα λέει όλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: