Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

Αποχαιρετισμός στα ''Ματωμένα Χώματα''


Με μια συγκινητική βραδιά που διοργανώθηκε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας και την εταιρία τηλεοπτικών παραγωγών Pass Television, προς τιμή των συντελεστών της τηλεοπτικής σειράς «Ματωμένα Χώματα» και ιδιαίτερα του σκηνοθέτη της Κώστα Κουτσομύτη, ολοκληρώθηκαν προχθές, τα γυρίσματα της σειράς στον Παλαιό Παντελεήμονα Πιερίας.
Στη δεξίωση που έγινε στο ξενοδοχείο Platamon Palace στον Πλαταμώνα, παραβρέθηκαν οι ηθοποιοί, οι συνεργάτες και όλα τα μέλη του συνεργείου της τηλεοπτικής παραγωγής καθώς και τα μέλη του Συλλόγου Μικρασιατών Νέας Εφέσου «Ο Ηράκλειτος» που συμμετείχαν ως κομπάρσοι στις σκηνές που γυρίστηκαν στον Παλαιό Παντελεήμονα, που χρησιμοποιήθηκε για να αναπαραστήσει εικόνες από τον Κιρκιντζέ της Μικράς Ασίας.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκαν αποσπάσματα από σκηνές που γυρίστηκαν στον Παλαιό Παντελεήμονα, ενώ υπήρξε καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με μικρασιάτικα τραγούδια και χορούς από το Σύλλογο Μικρασιατών Νέας Εφέσου καθώς και μπουφές με παραδοσιακά εδέσματα που ετοίμασαν τα μέλη του Συλλόγου.
Στην εκδήλωση ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου τίμησε τον Κώστα Κουτσομύτη για την προσφορά του στην ανάδειξη της ιστορίας μας και για την πετυχημένη μεταφορά του μυθιστορήματος της Διδούς Σωτηρίου στη μικρή οθόνη, τονίζοντας ότι πλέον ο σκηνοθέτης αποτελεί για όλους τους κατοίκους του Νομού, έναν επίτιμο πολίτη της Πιερίας. Ο Νομάρχης σημείωσε ότι μέσα από την τηλεοπτική σειρά περνά έναν μήνυμα συναδέλφωσης των λαών και ότι οι μνήμες από τις αξέχαστες πατρίδες αναγεννήθηκαν με τον καλύτερο τρόπο, χάρη στη σκηνοθεσία του Κώστα Κουτσομύτη και στο μεράκι των συντελεστών και των κατοίκων της Πιερίας που συμμετείχαν στα γυρίσματα.
Ο Νομάρχης ευχαρίστησε επίσης όσους συνέβαλαν με την προσφορά τους στα γυρίσματα του σήριαλ και υπογράμμισε ότι η επιλογή του σκηνοθέτη να χρησιμοποιήσει τον Παλαιό Παντελεήμονα συμβάλει συγχρόνως και στην τουριστική προβολή της Πιερίας.
Από την πλευρά του ο Κώστας Κουτσομύτης στον χαιρετισμό του δήλωσε συγκινημένος από την αγάπη και τη ζεστασιά των ανθρώπων της Πιερίας που συμμετείχαν στα γυρίσματα και ιδιαίτερα των μελών του Συλλόγου «Ο Ηράκλειτος». Ο κ. Κουτσομύτης ευχαρίστησε το Νομάρχη Πιερίας, τους δημάρχους και όλους τους απλούς ανθρώπους που βοήθησαν στην παραγωγή, ενώ αναφερόμενος στην προσφορά των Μικρασιατών υπογράμμισε ότι έφεραν στην ενδοχώρα πολιτισμό και τεχνογνωσία.
Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ανατολικού Ολύμπου Αστέριος Χονδρόπουλος ανέφερε ότι είναι μεγάλη τιμή που έγιναν τα γυρίσματα του σήριαλ στην περιοχή του και ευχαρίστησε τον Κώστα Κουτσομύτη και τους συνεργάτες του, σημειώνοντας ότι με τον τρόπο αυτό έγινε και προβολή της τουριστικής φυσιογνωμίας του Δήμου Ανατολικού Ολύμπου.
Ο δήμαρχος Λιτοχώρου Σάκης Τσιφοδήμος ανέφερε ότι είναι τιμή για την Πιερία να γυριστεί ένα μέρος του σήριαλ στον τόπο μας και ευχαρίστησε την παραγωγή που επέλεξε το Νομό και τους Μικρασιάτες, ενώ ο δήμαρχος Δίου Γρηγόρης Παπαχρήστος ευχαρίστησε τον κ. Κουτσομύτη που έφερε στην επιφάνεια τα γεγονότα του ξεριζωμού που έζησαν οι Μικρασιάτες που βρίσκονται και δημιουργούν πλέον στον τόπο μας.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυνε και ο εκπρόσωπος της εταιρίας παραγωγής Γιάννης Κουτσομύτης ο οποίος ευχαρίστησε όσους βοήθησαν στα γυρίσματα της σειράς, σημειώνοντας ότι υπάρχει ένας συμβολισμός στο γεγονός ότι τα γυρίσματα έγιναν στον Παλαιό Παντελεήμονα, έναν τόπο που υπέφερε από τον εμφύλιο πόλεμο, όπως ο Κιρκιντζές από την προσφυγιά των Μικρασιατών.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Νέας Εφέσου «Ο Ηράκλειτος» ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η γνωριμία του Συλλόγου με τον Κώστα Κουτσομύτη και η συμμετοχή των μελών στα γυρίσματα αποτελεί έναν σημαντικό σταθμό στην πορεία του και ευχαρίστησε την παραγωγή για τη συμβολή της στη διατήρηση της ιστορικής μας μνήμης, στην ανάδειξη της πολιτισμικής μας ταυτότητας και στην προβολή της πολιτισμικής μας κληρονομιάς.

politeia

Δεν υπάρχουν σχόλια: