Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

Ένας πραγματικός αστυνομικός


Δεν πρόλαβε να χαρεί την έλευση του νέου μέλους της οικογένειάς του ο 36χρονος υπαρχιφύλακας, Μιχάλης Σπανουδάκης, ο οποίος έπεσε νεκρός το μεσημέρι στη Νίκαια και πριν περίπου 40 ημέρες είχε γίνει πατέρας.
Ο αστυνομικός, που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας και καταγόταν από την Κρήτη, είχε πάει σε κατάστημα ειδών κατάδυσης φιλικού του προσώπου για να πάρει ψάρια που του είχαν στείλει συγγενείς του από τα Χανιά.
Ξαφνικά...
είδε έναν ένοπλο να διαφεύγει από το υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου που βρίσκεται στην οδό Σολωμού 4, στην πλατεία Δαβάκη, και τον καταδίωξε.
Σε απόσταση 800 μέτρων περίπου μακριά από το υποκατάστημα, στη συμβολή των οδών Χρήστου Μάτικα και Παρασκευοπούλου, δίπλα από δημοτικό σχολείο της περιοχής, ο ληστής πυροβόλησε τέσσερις φορές εναντίον του αστυνομικού, πιθανότατα με πιστόλι των 9 χιλιοστών. Μία σφαίρα τον βρήκε στο στήθος με αποτέλεσμα να εκπνεύσει επί τόπου.

Αυτόπτης μάρτυρας μάλιστα κατέθεσε ότι ο αστυνομικός και ο ληστής "ήρθαν στα χέρια", ενώ άκουσε τον αστυνομικό να φωνάζει: "Άσε κάτω το όπλο".
Με τον πιο σκληρό τρόπο αποδείχθηκε σήμερα ότι υπάρχουν αστυνομικοί με υψηλή αίσθηση καθήκοντος και προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο...
Ο Μιχάλης Σπανουδάκης θα μπορούσε να μην είχε ανακατευτεί καθόλου στο συγκεκριμένο περιστατικό...
Έκανε όμως αυτό που του πρόσταξε η συνείδηση του...
σχόλιο paideia-gr: Ένας αστυνομικός με πραγματική παιδεία, η οποία δεν του επέτρεψε να διαφθαρεί και να θεωρεί πως για όλα πάντα φταίνε οι άλλοι!
Αιωνία του η μνήμη...

Το κείμενο προέρχεται από http://www.zougla.gr/news.php?id=27398 και http://parapolitiki.blogspot.com/2009/03/blog-post_974.html
η εικόνα από το
http://adiakritos.blogspot.com/2009/03/blog-post_5340.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: