Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

Aνοικτή επιστολή στον Πρωθυπουργό κ. Κων.Καραμανλή -Σχολής Γονέων - ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Aνοικτή επιστολή στον Πρωθυπουργό κ. Κων.Καραμανλή
…δυστυχώς ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ…
Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,
Έχοντας την κρυφή ελπίδα ότι αυτή η επιστολή μου ίσως φτάσει στο γραφείο σας γράφω αυτές τις σκέψεις-προτάσεις με μόνο κίνητρο την αγάπη για τη πατρίδα μας που μέρα με την μέρα βουλιάζει περισσότερο.
Με Α.Ε.Π. 250 δις ευρώ, Εξωτερικό Δημόσιο χρέος 260 δις ευρώ και άλλα 250 δις ευρώ το χρέος των Ελληνικών νοικοκυριών, με το ισοζύγιο εισαγωγών – εξαγωγών να μεγαλώνει αρνητικά ακόμη περισσότερο είναι πλέον προφανές ότι το καράβι μας …δεν πάει άλλο και βουλιάζει.
κ.Πρωθυπουργέ, Ο Μέγας Αλέξανδρος όταν του φέρανε νερό, στην ανάπαυλα της μάχης μέσα στην έρημο το …έχυσε όταν είδε ότι δεν υπάρχει νερό καί για τους στρατιώτες του.
Πρόσφατα ανακοίνωσε ο νέος Υπουργός Οικονομικών μείωση 10% στις δαπάνες του Δημόσιου τομέα. Πώς όμως μπορεί να γίνει αυτό όταν εσείς οι 300 της βουλής δεν δίνετε το παράδειγμα? Λίγες εβδομάδες πρίν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2007, ψηφίσατε αύξηση της βουλευτικής αποζημίωσης από 6.200 ευρώ σε 8.500 ευρώ (όχι βέβαια φανερά αλλά μέσα από την αύξηση των δικαστικών που είναι απ’ευθείας συσχετιζόμενη με τις βουλευτικές αποζημιώσεις). Δεν είναι πρόκληση αυτό κύριε Πρωθυπουργέ? Χωρίς να συνυπολογίζω τις έκτακτες …χορηγίες, τις …ειδικές επιτροπές, τους αποσπασμένους υπαλλήλους στα γραφεία των βουλευτών, τα δωρεάν τηλέφωνα, τους οδηγούς, τους αστυνομικούς και άλλα πολύ περισσότερα.
Τολμήστε σας παρακαλώ ρηξικέλευθες αποφάσεις για να επανιδρύσετε την χώρα όπως λέγατε τα πρώτα 2 χρόνια της διακυβέρνησης σας.
Τολμήστε σας παρακαλώ να εισηγηθείτε:
• Μειώσεις στις αποζημιώσεις των βουλευτών στις 6.000 ευρώ.
• Κατάργηση των κομματικών γραφείων των βουλευτών. Δώστε χρόνο στους βουλευτές να ασχοληθούν με το νομοθετικό τους έργο. Κάθε Σαββατοκύριακο έχουν να παραβρεθούν σε 15-20 εκδηλώσεις στην εκλογική τους περιφέρεια. Να προλαβαίνουν να διαβάζουν τα Νομοσχέδια και απαλλάξτε τους από το άγχος της επανεκλογής και των εξυπηρετήσεων. Θέστε επι τέλους την λίστα επιλογής υποψηφίων για να πάψουν τα «συντροφικά μαχαιρώματα». Να σταματήσει αυτός ο ανταγωνισμός μεταξύ τους που στοιχίζει από 200.000 έως 500.000 ευρώ στον καθένα τους.
• Στη Βουλή θα πρέπει να κατέρχεται ο υποψήφιος βουλευτής για να βοηθήσει τον λαό μας και όχι να βολέψει ημέτερους να «επενδύσει» οικονομικά. Σταματήστε πλέον το ασυμβίβαστο. Στην πράξη βέβαια έχει καταργηθεί τελευταία, αφού εξυπηρετηθήκαν οι γνωστές οικογένειες. Τι πιο όμορφο, πιο δημοκρατικό πετυχημένοι επαγγελματίες στον χώρο τους έχοντας λύσει τα οικονομικά τους προβλήματα από την εργασία τους να θέλουν και οπωσδήποτε να μπορούν να προσφέρουν για μια τετραετία στο κοινό σύνολο. Είναι απαράδεκτο με 2 τετραετίες να παίρνουν σύνταξη. Είναι πρόκληση, δεν το καταλαβαίνετε? Θυμειθείτε τον Αλέξανδρο Υψηλάντη ο οποίος εισήλθε πλούσιος στην πολιτική και εξήλθε πάμπτωχος. Έλεγε χαρακτηριστικά στον Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη που τον πίεζε για ρουσφέτια «Μακάρι να είχα και άλλα άσπρα να σου δώσω αλλά μου τελείωσαν, τα έδωσε όλα για την πατρίδα. Πόσους πολιτικούς γνωρίζετε που εξήλθαν πτωχότεροι από την μεταπολίτευση και δώθε?
• Διακόψτε την πελατειακή σχέση που συντηρείται τόσα χρόνια δήθεν για την εξυπηρέτηση του πολίτη. ( Μπορούν τα παράπονα των πολιτών που τρέχουν στα πολιτικά γραφεία να καταγράφονται και να εξυπηρετούνται τα δίκαια, προφανή και λογικά αιτήματα μέσω του Δικτύου των Κ.Ε.Π.)
κ.Πρωθυπουργέ,
Ο Ελληνικός λαός είναι φιλότιμος, αρκεί να έχει παραδείγματα. Μην το ξεχνάτε αυτό. Δώστε πρώτος εσείς και μετά οι βουλευτές, οι δικαστές, οι ανώτατοι κρατικοί λειτουργοί το παράδειγμα. Είναι απαράδεκτο να ακούγονται ετήσιες απολαβές των 300.000 έως 500.000 ευρώ. Υπουργός και δημόσιος λειτουργός είναι «υπηρέτης» του λαού. Όχι Μαχαραγιάς. Τολμήστε να υιοθετήσετε κάποιες από τις προτάσεις μήπως και βγούμε από το τέλμα.
Έχω την αίσθηση ότι βουλιάζομε και περί άλλα τυρβάζουμε. Όταν ο Χ.Τρικούπης το 1893 δήλωσε ευθαρσώς το «δυστυχώς επτωχεύσαμε» μέσα σε 3 χρόνια με το φιλότιμο την κατανόηση και την αγάπη μας για την Ελλάδα αναβιώσαμε το 1896 τους σύγχρονους Ολυμπιακούς αγώνες και μετα τον ατυχή πολέμο του 1897 με καινούρια καράβια (κόποις και μόχθοις πατριωτών) φτάσαμε στο έπος του 1912.
Τολμήστε να κάνετε τις αλλαγές, και άς χάσετε τις εκλογές. Τουλάχιστον δεν θα είστε άλλος ένας που θα λέει παρέλαβα άδεια ταμεία και τι να κάνουμε φταίνε οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί για τα δεινά μας. Θα έχετε κάνει το καθήκον σας πρώτα στον εαυτό σας, ύστερα στα παιδιά σας και στην πατρίδα μας ειδικότερα.
Με βαθύ σεβασμό και εκτίμηση.
Κωνσταντίνος Κορομπίλης
Αξιωματικός Π.Ν. ε.α.
Πρόεδρος Σχολής Γονέων – Ανοικτού Πανεπιστημίου Κατερίνης
WWW.SGK1989.EU

Δεν υπάρχουν σχόλια: