Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

Ποινικοποιείται η χρήση κουκούλας

Τρίτη 17 Μαρτίου 2009
Άμεσα μέτρα για την προστασία της κοινωνικής ειρήνης αποφάσισε η Κυβερνητική Επιτροπή που συνεδρίασε υπό τον Πρωθυπουργό. Το θέμα απασχόλησε ιδιαίτερα τη συζήτηση στο Μέγαρο Μαξίμου, αφού θεωρείται σημαντικό από πλευράς κυβέρνησης το ζήτημα της ασφάλειας των πολιτών όχι μόνο υπό συνθήκες κρίσης αλλά και στην καθημερινότητα.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας θα υπάρξουν σειρά διατάξεων μεταξύ των οποίων και εκείνη που θα χαρακτηρίζει ως επιβαρυντική για την περαιτέρω νομική διαδικασία τη χρήση κουκούλας.

Ο κ. Δένδιας ανακοίνωσε και τη μείωση του χρόνου της προσωρινής κράτησης ο οποίος μέχρι σήμερα μπορεί να φτάσει και το τριπλάσιο στην Ελλάδα από ότι ισχύει στην υπόλοιπη Ευρώπη γεγονός που προϋποθέτει και τη συντόμευση στη διαδικασία απονομής δικαιοσύνης.

Όσον αφορά στα μέτρα για το σωφρονιστικό σύστημα η κυβερνητική επιτροπή αποφάσισε την άμεση υλοποίηση των εξαγγελθέντων τις προηγούμενες ημέρες με στόχο την καλή λειτουργία και τον εκσυγχρονισμό του συστήματος, την πάταξη της διαφθοράς.

kraxtis-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: