Αγνοείται ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού με δύο πιλότους και έναν μηχανικό στο Αιγαίο


..

Αγνοείται ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού με δύο πιλότους και έναν μηχανικό στο Αιγαίο

Xάθηκε το στίγμα του στις 3 τα ξημερώματα δυτικά της Καλύμνου και της Λέρου και ανατολικά της Αμοργού - Μετείχε στην άσκηση «ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16»
εκτύπωση  

Ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού με τρία άτομα πλήρωμα (δύο πιλότους και έναν μηχανικό) αγνοείται από τις 3 τα ξημερώματα της Πέμπτης, οπότε  και χάθηκε στο στίγμα του στην περιοχή  της Κινάρου στα Δωδεκάνησα.

Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό του.


Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί από φρεγάτα του ΠΝ στα πλαίσια άσκησης που διεξάγεται στην περιοχή και η τελευταία φορά που έδωσε στίγμα ήταν όταν βρισκόταν στο ύψος της νησίδας Κινάρου,  δυτικά της Καλύμνου και της Λέρου και ανατολικά της Αμοργού.

Στις έρευνες για τον εντοπισμό του συμμετέχουν πλοία του ΠΝ, ένα C-130 και ένα Σούπερ Πούμα καθώς κατά τη διάρκεια της νύχτας οι έρευνες με φωτοβολίδες απέβησαν άκαρπες.

Η ανακοίνωση από το Γενικο Επιτελείο Ναυτικού που εστάλη στις 6:28 το πρωί έχει ως εξής:

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016 στις 02:45, απωλέσθη το ίχνος ελικοπτέρου ΠΝ στην περιοχή της Κινάρου.  Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί από φρεγάτα στο πλαίσιο τακτικού σεναρίου άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16.  Στο ελικόπτερο επιβαίνουν τρία άτομα.  Είναι σε εξέλιξη έρευνα στην περιοχή από πλοία της άσκησης, οργανικά ελικόπτερα πλοίων, ένα C-130 και ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας.   
ΒΗΜΑ