Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

ΠΑΟΚ - Ηρακλής 0-1 Με την γκολάρα του Λεοζίνιο,

..

ΧΟΝΤΡΟ... ΚΡΑΞΙΜΟ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ
ΠΑΟΚ - Ηρακλής 0-1

Με την γκολάρα του Λεοζίνιο, ο Ηρακλής έγινε το «αφεντικό» στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, καθώς έφυγε με νίκη από την Τούμπα στο 0-1 επί του ΠΑΟΚ! Κόκκινη ο Βίτορ, δοκάρι ο Πέλκας. 

Ο Ηρακλής με σωστή τακτική, με πάθος και αποφασιστικότητα πήρε μια παλικαρίσια νίκη μέσα στην Τούμπα με γκολ του Λεοζίνιο στο 72ο λεπτό σπάζοντας μια παράδοση που κρατούσε για 13χρόνια. Ο Γηραιός ήρθε στην Τούμπα για να πάρει την νίκη και όχι να παίξει παθητικό ποδόσφαιρο και τα κατάφερε. Στο τέλος παίκτες, διοίκηση και τεχνικό τιμ έγιναν ένα στον αγωνιστικό χώρο πανηγυρίζοντας την νίκη. Ο ΠΑΟΚ για ένα ακόμα παιχνίδι ήταν κακός αγωνιστικά αναγκάζοντας τον κόσμο του να αποδοκιμάσει τους πάντες. Σήμερα για πρώτη φορά είχαμε από μια μερίδα οπαδών έντονες συνθήματα κατά του Ιβάν Σαββίδη.  Ο κόσμος του ΠΑΟΚ στο τέλος του αγώνα χειροκρότησε τους παίκτες του Νίκου Παπαδόπουλου για την νίκη.

Σε σχηματισμό 4-4-2 παρατάχθηκε ο ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, με τον Ιγκορ Τούντορ να συνεχίζει τις εκπλήξεις στο βασικό σχήμα. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Βελλίδης, δεξιά ο Κίτσιου, αριστερά ο Τζαβέλλας και στο κέντρο της άμυνας οι Βίτορ και Χατζηισαϊας. Στο κέντρο οι Κάτσε και Τσίμιροτ, στις πτέρυγες οι Σάμπο και Λέοβατς και στην κορυφή της επίθεσης οι Πέλκας και Μπερμπάτοφ

Ο Ηρακλής ξεκίνησε το παιχνίδι σε σχηματισμό 4-2-3-1, με τον Πέρνις κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ο Μπουκουβάλας, αριστερά ο Σαραμαντάς, ενώ κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Ζιαμπάρης και Μπαρτολίνι. Αμυντικά χαφ οι Καρασαλίδης και Κυριακίδης. Στις πτέρυγες οι Μπουλούτ και Τσιλιανίδης, στον άξονα ο Λεοζίνιο και στην κορυφή της επίθεσης ο Βέλλιος.

Ο ΠΑΟΚ όπως και στα προηγούμενα εντός έδρας παιχνίδια είχε τον έλεγχο του αγώνα και προσπάθησε να πατήσει στην περιοχή του Ηρακλή. Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να είχαν πολλά προβλήματα στο μαρκάρισμα του Πέλκα με τους Καρασαλίδη και Κυριακίδη να μη μπορούν να συνεργαστούν. Ο νεαρός μέσος στο 4ο λεπτό προσπάθησε να βρει τον Κίτσιου όμως ο Ζιαμπάρης με προβολή έδιωξε σε κόρνερ.

Ο Ηρακλής, όσο περνούσε ο χρόνος, ανέβασε την απόδοσή του καταφέρνοντας να ισορροπήσει το παιχνίδι στο χώρο του κέντρου. Οι «κυανόλευκοι» πίεσαν στην πρώτη πάσα του ΠΑΟΚ με αποτέλεσμα οι παίκτες του Ιγκορ Τούντορ να εγκλωβίζονται και να χάνουν εύκολα την μπάλα. Οι φιλοξενούμενοι όμως δεν μπορούσαν να φτάσουν στα καρέ του Βελλίδη, παρότι οι Μπουκουβάλας και Μπουλούτ είχαν μια καλή συνεργασία βάζοντας δύσκολα στην αριστερή πλευρά του Δικεφάλου.

Το θέαμα που προσέφεραν οι δύο μονομάχοι ήταν μετριότατο. Με το σταγονόμετρο έβλεπε κάποιος φάσεις και στις δύο εστίες. Μετά απ' αυτή στο 4ο λεπτό, η δεύτερη ήταν προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου  στο 39ο λεπτό με τον Μπερμπάτοφ να πιάνει την κεφαλιά από καλή θέση και να στέλνει τη μπάλα άουτ.

Φωνάζει ο ΠΑΟΚ για το οφ σαιτ

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Τούντορ αποφάσισε να βγάλει τον ανέτοιμο περνώντας στην θέση του τον Μυστακίδη σε μια προσπάθεια να γίνει ο ΠΑΟΚ πιο διεισδυτικός από την αριστερή πλευρά.  Στο 50' είχαμε μια φάση που θα συζητηθεί αρκετά καθώς ο Δικέφαλος πέτυχε γκολ με τον Μυστακίδη με τον πρώτο επόπτη να παραμένει στην θέση του. Ο Δημήτρης Θάνος έτρεξε αμέσως στο βοηθό του όπως και οι παίκτες των δύο ομάδων. Ο Δαμιανός Ευθιάδης θεωρεί πως ο Μπερμπάτοφ κινήθηκε προς την μπάλα και αυτή του την ενέργεια καταλόγισε ως οφ σαιτ. Δύο λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ είχε άλλη μια ευκαιρία με τον Κίτσιου να κάνει την σέντρα, τον Σάμπο να κάνει την κεφαλιά και την  μπάλα να φεύγει λίγο άουτ

Ζήτησε πέναλτι ο Ηρακλής

Η ομάδα που έχασε όμως την μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα ήταν ο Ηρακλής. στο 59' ο Βέλλιος από το ύψος έκανε το σουτ με τον Βελλίδη να διώχνει με τα πόδια, ενώ στην συνέχεια ο Μπουλούτ βρέθηκε στο έδαφος από διεκδίκηση της μπάλας με τον Μυστακίδη με τους «κυανόλευκους» διαμαρτύρεται για πέναλτι. Ο Δικέφαλος στο 71' είχε δοκάρι με τον Πέλκα. Μετά από κάθετη πάσα του Τσίμιροτ ο νεαρός μεσοεπιθετικός πλάσαρε όμως η μπάλα βρήκε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Πέρνις και καταλήγει άουτ.

Λεοζίνιο και 0-1

Το παιχνίδι που πήρε άγρια αμορφία με τις δύο ομάδες ν' ανοίγονται προκειμένου να πετύχουν το γκολ που θα τους δώσει την νίκη. Στο 72' σε μια γρήγορη αντεπίθεση ο Ηρακλή πέτυχε γκολ με τον Λεονίζιο. Ο Βραζιλιάνος μέσοεπιθετικός ξέφυγε από το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του ΠΑΟΚ και με ιδανικό τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Αποδοκιμασίες κατά Σαββίδη

Η Τούμπα αντέδρασε έντονα στη νέα κακή εμφάνιση της ομάδας αποδοκιμάζοντας παίκτες , τεχνικό τιμ και διοίκηση. Μάλιστα σήμερα ακούστηκαν για πρώτη φορά σύνθημα κατά του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Ιβάν Σαββίδη. Η κατάσταση ήταν έκρυθμη πλέον στον ΠΑΟΚ και αναμένεται το βράδυ να είναι μεγάλο για όσους ασχολούνται με την ομάδα. Ο ΠΑΟΚ που δεν μπορούσε να πετύχει γκολ στις καθυστερήσεις έμεινε και με 10 παίκτες λόγω της απευθείας κόκκινης που είδε ο Βίτορ.


MAN OF THE MATCH: Ο Λεοζίνιο παρότι αγωνίζεται για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι και χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα της ομάδας του, σήμερα βοήθησε με το γκολ που πέτυχε τα μέγιστα προκειμένου ο Ηρακλής να πάρει μια μεγάλη νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ.


ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Ιγκορ Τούντορ με τις επιλογές που κάνει σε κάθε παιχνίδι δείχνει να είναι εκτός κλίματος. Ο Κροάτης τεχνικός έχει καταφέρει να μπερδέψει την ομάδα του με την χρησιμοποίηση παικτών που και σήμερα απέδειξαν ότι δεν μπορούν να σταθούν στην ομάδα. Ο Δικέφαλος αντι να κάνει βήματα μπροστά, έχει βάλει την όπισθεν και κατηφορίζει κάθε Κυριακή.

 ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Κερέμ Μπουλούτ ήταν από τους διακριθέντες. Ο Τουρκοαυστραλός πλάγιος επιθετικός ταλαιπώρησε με τις επελάσεις του τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ.

 Η ΓΚΑΦΑ: Χωρίς πάθος, χωρίς συγκέντρωση, χωρίς κίνητρο αγωνίστηκαν οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση με τον Ηρακλή. Οι «ασπρόμαυροι» για ένα ακόμα παιχνίδι ψάχνουν να βρουν την αγωνιστική τους ταυτότητα. Τα πεντάλεπτα ξεσπάσματα που είχε η ομάδα του Τούντορ δεν ήταν ικανά για να φέρουν ένα θετικό αποτέλεσμα. Γι' αυτή την κατάσταση υπεύθυνοι είναι όλοι και όχι μόνο ο Τούντορ.

 ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Δημήτρης Θάνος και οι βοηθοί του έκαναν σήμερα αρκετά λάθη, με τις δύο ομάδες να διαμαρτύρονται έντονα. Πρώτος ο ΠΑΟΚ για την φάση στο γκολ του Μυστακίδη στο 51'. Ενώ ο Ηρακλής γιατην ανατροπή του Μπουλούτ από τον Μυστακίδη στο 59'.

 ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Ηρακλής ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της Τούμπας. Οι «κυανόλευκοι» μετά από 13χρόνια έσπασαν μια αρνητική παράδοση που είχαν με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ. Ο Νίκος Παπαδόπουλος κατάφερε με σωστή τακτική να κερδίσει κατά κράτος τον Ιγκορ Τούντορ. Ο ΠΑΟΚ δυστυχώς για τον κόσμος του που βρέθηκε και σήμερα στο γήπεδο δεν μπορεί να αποβάλει τις παιδικές ασθένειες, αλλά και τα λάθη που γίνονται από την έναρξη της χρονιάς. Αν καταφέρει αυτός ο ΠΑΟΚ να μπει στα play offs θα είναι ένα θαύμα.  

gazzetta.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: