Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

OΛYMΠIAKOΣ-ΠAO 64-70 Κυρίαρχος στο κύπελλο ο ΠΑΟ


OΛYMΠIAKOΣ-ΠAO 64-70..

Κυρίαρχος στο κύπελλο ο ΠΑΟ

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο νικητής στο πρώτο ντέρμπι των «αιωνίων» αντιπάλων...

Κυρίαρχος στο κύπελλο ο ΠΑΟ
Οι «πράσινοι» παρουσιάστηκαν... λιγότερο ανέτοιμοι από τον Ολυμπιακό και πιο ψύχραιμοι στην 4η κρίσιμη περίοδο και νίκησαν στο «παγωμένο» ΣΕΦ (το παιχνίδι διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών) με 70-64 και προκρίθηκαν στα ημιτελικά του Κυπέλλου, εκεί που τους περίμεναν ο ΠΑΟΚ, ο Αρης και ο Φάρος Κερατσινίου.
Από τα πρώτα λεπτά φάνηκε πως και οι δύο ομάδες θέλουν πολύ δρόμο ακόμα για να φτάσουν στο επιθυμητό επίπεδο και το παιχνίδι πήγε στις δυνατές άμυνες. Μέχρι το τέλος της 3ης περιόδου οι «αιώνιοι» βάδιζαν χέρι χέρι (44-44), αλλά στην τελευταία περίοδο όλα άλλαξαν. Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο φρέσκος και με ένα σερί 15-0 (!), με τον Γιάνκοβιτς να πετυχαίνει 7 κρίσιμους πόντους, έφερε το παιχνίδι στο 59-44. 
Οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν καθαρό μυαλό, ήταν εκνευριστικά άστοχοι εντός παιδιάς (18/58, ποσοστό 31%), ο Σπανούλης έμεινε στους 2 πόντους, το ένα λάθος διαδεχόταν το άλλο και έμειναν στην 4η περίοδο για 6’23’’ χωρίς να σκοράρουν. Στο τέλος πίεσαν για την ανατροπή, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν ψύχραιμος και παρά την αστοχία του στις βολές (30/46), απέκλεισε για 3η συνεχόμενη χρονιά τους Πειραιώτες από το Κύπελλο.

Κυρίαρχος στο κύπελλο ο ΠΑΟ

Κυρίαρχος στο κύπελλο ο ΠΑΟ
Ο Διαμαντίδης με 16 πόντους (13/16 βολές) έδειξε ότι και φέτος θα βοηθήσει με την εμπειρία του, ο Φέλντεϊν (14 πόντους) έδωσε ζωντάνια στην επίθεση του Παναθηναϊκού, ενώ ο Γιάνκοβιτς (12 πόντους) μίλησε στα κρίσιμα σημεία του αγώνα. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Μ. Παπαδόπουλος, άφησε αιχμές για τη διαιτησία! «Μετά το τέλος της περσινής χρονιάς δεσμευτήκαμε ότι θα φτιάξουμε μια πολύ καλή ομάδα, η οποία θα νικάει και τη διαιτησία», είπε χαρακτηριστικά, ενώ ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Σάσα Τζόρτζεβιτς απέφυγε τις θριαμβολογίες: «Ηταν μια σημαντική νίκη, αλλά πρέπει να έχουμε τα πόδια μας στο έδαφος». Από τον Ολυμπιακό μόνο ο Πρίντεζης (19 πόντους) έδειξε έτοιμος για το μεγάλο ντέρμπι. 
Κυρίαρχος στο κύπελλο ο ΠΑΟ


«Τους πιστεύουμε»
«Τους καινούργιους παίχτες που ήρθαν στην ομάδα τούς πιστεύουμε, θα μας βοηθήσουν, αλλά θα πρέπει να μάθουν το παιχνίδι των παλιών. Οσο περνάει ο καιρός, θα γινόμαστε καλύτεροι, γιατί ακόμα δεν έχουμε μάθει να αντιδρούμε σε δύσκολες καταστάσεις», τόνισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού Γ. Σφαιρόπουλος, ενώ ο Πρίντεζης έδωσε συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για τη νίκη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γιανγκ 2, Παπαπέτρου 6, Σπανούλης 2, Στρόμπερι 4, Τσαϊρέλης, Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 19 (1), Αγραβάνης 6 (1), Μάντζαρης 2, Χάκετ 4, Λοτζέσκι 14 (2), Αθηναίου 3 (1).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Πάβλοβιτς 8, Γιάνκοβιτς 12 (1), Φώτσης 2, Ραντούλιτσα 4, Φελντέιν 14 (2), Διαμαντίδης 16 (1), Γκιστ 4, Καλάθης 7, Κούζμιτς 3.

•Το ελληνικό μπάσκετ βρήκε τον... Φάρο του. Η ομάδα του Κερατσινίου προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, αποκλείοντας τέταρτη ομάδα της Α1. Μετά τους Κολοσσό, Λαύριο, Τρίκαλα χθες ήταν η σειρά της Κηφισιάς, την οποία νίκησε (61-59) στην παράταση (56-56 η κανονική διάρκεια).

ΕΘΝΟΣ/ΑΝΑΛΥΣΗ: Γ. ΛΑΒΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: