Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Βαρουφάκης: Το δημοτικό συμβούλιο της Δρέσδης έχει περισσότερη εξουσία του Αλέξη "Τα μέτρα που συζητούνται θα καταστρέψουν τη χώρα"

Βαρουφάκης: Το δημοτικό συμβούλιο της Δρέσδης έχει περισσότερη εξουσία του Αλέξη
"Τα μέτρα που συζητούνται θα καταστρέψουν τη χώρα"..

"Το δημοτικό συμβούλιο της Δρέσδης έχει περισσότερη εξουσία από τον Αλέξη" δηλώνει σκωπτικά ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Der Spiegel. "Τα μέτρα που συζητούνται θα καταστρέψουν τη χώρα" αναφέρει. 
“Οι συμφωνίες με τους δανειστές δεν αφήνουν καμία ελευθερία... Το δικό της τόνο η κυβέρνηση τον βάζει μόνο στον αγώνα κατά των ολιγαρχιών – και αυτοί προστατεύονται από την τρόικα” δηλώνει o Γιάνης Βαρουφάκης. Ερωτηθείς εξάλλου ποιον λόγο δεν φορολόγησε τους πλοιοκτήτες ο κ. Βαρουφάκης υποστηρίζει πως “οι περισσότεροι είναι Βρετανοί πολίτες και τα σπίτια τους στην Αθήνα ανήκουν σε υπεράκτιες εταιρείες ”.

“Οι πραγματικοί ολιγάρχες είναι όμως άλλοι: εργολάβοι, οι οποίοι με υπερκοστολογημένους δρόμους έγιναν πλούσιοι. Τραπεζίτες, οι οποίοι διοικούν ακόμα, παρόλο που οι τράπεζες τους έπρεπε να σωθούν από το κράτος... Ακόμη, οι ιδιοκτήτες σούπερ μάρκετ, οι οποίοι με τη βοήθεια των καρτέλ επιβάλλουν υψηλές τιμές. Σε όλα αυτά θέλαμε να βάλουμε ένα τέλος. Όμως η Τρόικα ενδιαφέρεται μόνο για την αύξηση της φορολογίας και τις περικοπές των συντάξεων” σχολιάζει ο πρώην υπουργός και άλλοτε στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού.


Πηγή: http://www.skai.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: