Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: Ex officio μέλη τρεις υπουργοί

...

Ομόφωνη απόφαση για 17μελή Πολιτική Γραμματεία ελήφθη κατά τη διάρκεια της Κεντρικής Επιτροπής, που συνεχίστηκε κεκλεισμένων των θυρών μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των τοποθετήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα, στην ΠΓ θα συμμετέχουν ex officio ως κυβερνητικά στελέχη οι Γιάννης Δραγασάκης, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Αριστείδης Μπαλτάς.

Λόγω φόρτου εργασίας στο υπουργείο Παιδείας, ζήτησε και δεν θα συμμετέχει ο Νίκος Φίλης, ο οποίος συμπεριλαμβανόταν επίσης στην πρόταση του κ. Τσίπρα.

Το πολιτικό σκεπτικό για τη συμμετοχή κυβερνητικών στελεχών στο όργανο σχετίζεται με την καλύτερη διασύνδεση του κόμματος με την κυβέρνηση και την περαιτέρω αναβάθμιση της λειτουργίας της ΠΓ.

Στην 17μελή σύνθεση της ΠΓ (15+2) συμπεριλαμβάνονται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ο Γραμματέας της ΚΕ, που θα είναι ο Παναγιώτης Ρήγας, μοναδικός υποψήφιος για τη θέση.

Δεδομένου ότι ο Χριστόφορος Παπαδόπουλος δεν θα παραμείνει μέλος της ΠΓ, όπως ζήτησε ο ίδιος προκειμένου να υπάρξει ανανέωση της ΠΓ με την ανάδειξη νεότερων στελεχών, οι θέσεις προς κάλυψη για τις οποίες διεξάγεται ψηφοφορία είναι συνολικά οκτώ.

Υποψήφιοι για τη συμπλήρωση των 8 θέσεων στην ΠΓ είναι κατά αλφαβητική σειρά οι:
Μαρία Γκασούκα, Κώστας Γκουτζαμάνης, Χαράλαμπος Γολέμης, Δημήτρης Δημητριάδης, Νατάσα Θεοδωρακοπούλου, Έφη Καλαμαρά, Πέτρος Καλκανδής, Πέτρος Καραγεώργος, Αντώνης Κοτσακάς, Χαρά Ματσούκα, Στέλιος Παππάς, Νίκος Παυλίδης, Μανώλης Σαρρής, Νίκος Σκορίνης, Στάθης Στασινός, Δημήτρης Στούμπος, Πάνος Τριγάζης, Μιχάλης Υδραίος, Μαρίκα Φραγκάκη.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: