Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Δεν είναι Κόζα Νόστρα η ΝΔ να κάνουν κουμάντο τα Αφεντικά

.. 

Ακούγονται διάφορες φήμες στη Συγγρού. Ο ένας λέει ότι ο Μεϊμαράκης θα παραιτηθεί και θα αποχωρήσει από την κούρσα για την αρχηγία. Ο άλλος λέει ότι γίνονται διάφορες σκέψεις να αναβληθεί η διαδικασία.

Ο τρίτος ότι υπάρχουν σενάρια και σχέδια συγκεκριμένων κύκλων που θέλουν να ελέγξουν τη ΝΔ ότι θα δημιουργήσουν τις συνθήκες εκείνες ώστε να μην είναι δυνατή η εκλογή νέου αρχηγού και να μείνει μεταβατικός ο Μεϊμαράκης μέχρι το συνέδριο τον επόμενο Ιούνιο.
Δεν ξέρουμε από πού εκπορεύονται αυτά τα σενάρια ή αν είναι αληθινά. Μπορεί να είναι προβοκάτσια, μπορεί να είναι διαρροές για να πιάσουν τον παλμό της κοινωνίας. Ή μπορεί να πρόκειται για στημένο παιχνίδι από τις φαμίλιες της δεξιάς που φοβούνται ότι θα χάσουν το μαγαζάκι τους και θα έρθει κάποιος από το πουθενά να γίνει ο νέος ιδιοκτήτης.
Να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους; Ακούγεται στην πιάτσα ότι το καραμανλικό στρατόπεδο φοβάται ότι ο Βαγγέλας δεν τραβάει και γι’ αυτό κάνει την απέλπιδα προσπάθεια. Οι εκτός πραγματικότητας δημοσκοπήσεις που τον δείχνουν αφεντικό στη μάχη, η απαξίωση των αντιπάλων, οι διαρροές των παπαγάλων για τους εργαζόμενους στη ΝΔ που μπορεί να μην είναι σε θέση να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους βάζοντας φιτίλι στις διαδικασίες και άλλα τέτοια.
Έτσι πιστεύουν ότι θα εκβιάσουν τον κάθε νεοδημοκράτη να ψηφίσει την «σταθερότητα» όπως αυτοί πιστεύουν. Θέλουν δηλαδή να περάσει στον κόσμο ο τρόμος ότι η ΝΔ διαλύεται έτσι ώστε να πέσουν στην παγίδα και να ψηφίσουν τον Μεϊμαράκη κι όχι κάτι διαφορετικό.
Ότι κάνει δηλαδή ο Ερντογάν στην Τουρκία. Χάνει την εξουσία και στήνει προβοκάτσιες και ο νοών νοείτω. Βόμβα εκεί; Γιατί όχι μια «βόμβα» στη Νέα Δημοκρατία ώστε να μείνει ο σουλτάνος Βαγγέλης για μερικούς μήνες ώστε το καραμανλικό στρατόπεδο να μπορέσει να ανακτήσει το χαμένο έδαφος. Να βρει έναν σοβαρό υποψήφιο και να κοντράρει τον άνεμο αλλαγής που έρχεται. Δεν θέλουν με τίποτε να αφήσουν το κόμμα σε άλλους εκτός οικογενείας.
Ενδεχομένως αυτό να συμφέρει και τον Μητσοτάκη ο οποίος πράγματι θα μπορούσε να φέρει την ανανέωση αλλά είναι…Μητσοτάκης οπότε αποκλείεται εξ αρχής. Όμως η οικογένεια δεν μπορεί να πιστέψει πως για άλλη μια φορά κάποιος Καραμανλικός ή κάποιος εκτός ομάδων θα πάρει την εξουσία. Δεν μπορεί να είναι ξανά δεύτερα βιολιά η Ντόρα και ο Κυριάκος, αλλά δεν μπορούν να κάνουν κι αλλιώς. Όμως, θα τους συνέφερε μια αναβολή για λόγους… ανωτέρας βίας. Θα μπορούσαν να ανασυγκροτηθούν και να δουν κι αυτοί τι θα κάνουν.
Τον μόνο που δεν συμφέρει το πιθανό μπλοκάρισμα των διαδικασιών είναι τον Τζιτζικώστα που έρχεται με φόρα και κόντρα στο ρεύμα. Αλλά επειδή δεν μπορεί να ελέγξει τους μηχανισμούς στο κόμμα δεν μπορεί να κάνει και πολλά αν συγκεκριμένες ομαδούλες στήσουν ένα τέτοιο παιχνίδι.
Μια αναβολή των εκλογών στη ΝΔ ωστόσο θα σημάνει τον πλήρη εξευτελισμό του κόμματος και θα οδηγήσει σε ταχύτερη διάσπαση. Θα εγκαταστήσει δε μόνιμα τον Τσίπρα στην εξουσία αφού θα είναι χωρίς αντίπαλο.
Την ίδια στιγμή που η χώρα διαλύεται και έχει ανάγκη από εναλλακτική λύση, στη ΝΔ είναι απίθανοι και σχεδιάζουν τον πλήρη αυτοεξευτελισμό τους.
Μη διανοηθούν να παίξουν τέτοια βρόμικα παιχνίδια. Δεν μπορεί να σέρνεται ένα μεγάλο κόμμα από τις ορέξεις των οικογενειών. Δεν είναι Κόζα Νόστρα να κάνουν κουμάντο τα Αφεντικά. Πρέπει τη ΝΔ να την αφήσουν ήσυχη. Πρέπει ο κόσμος της να αποφασίσει τώρα την ανανέωση, την εκ βάθρων εκρίζωση του παλαιοκομματισμού που εκπέμπει η Ρηγίλλης και η Συγγρού. Δεν πάει άλλο με αυτό το κόμμα ή θα αλλάξει τώρα ή καλύτερα να μην υπάρχει. Ας αφήσουν τον Τσίπρα να κυβερνά για 100 χρόνια και να εκπροσωπεί αυτός τον αστικό κόσμο της χώρας.
Αν δεν το θέλουν τότε να μην τολμήσουν να εμποδίσουν τον άνεμο αλλαγής. Δεν ξέρουμε αν ο Τζιτζικώστας θα τα καταφέρει , η ιστορία θα το κρίνει. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι στη ΝΔ πρέπει να αρχίσει εδώ και τώρα ένας ευρύς διάλογος για την ανανέωση του κόμματος. Να ξεκινήσει τώρα και να συνεχιστεί μέχρις ότου η ΝΔ θα είναι ικανή να εκπροσωπήσει ξανά τον κόσμο. Η ώρα είναι αυτή και καμιά άλλη. Μη διανοηθούν να κάνουν ένα ακόμη έγκλημα.
http://www.antinews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: