Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

" Ανθρωπος που θυσιάζει την ελευθερία του για να του παρέχουν ασφάλεια, δέν είναι άξιος ούτε της ελευθερίας, αλλά ούτε και της ασφάλειας (του Δημήτρη Καλαιτζή)


..

Πήρα αφορμή απο το σχόλιο στο faceboook της φίλης μου Dimitra Charalambidou, που έγραψε:

Χρειάστηκα αρκετή ώρα χτες μέχρι να χωνέψω τα λόγια του αντικαγκελάριου της Γερμανίας Γκάμπριελ. Ο κύριος αυτός είπε:"Δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε τους Έλληνες στα χέρια των κυβερνήσεών τους"!!!!!!!!!!!

Και αναρωτιέμαι. Από πού αντλούν τόσο θράσος και απαξίωση για την αυτοτέλεια του ελληνικού λαού; Πόσες "κάμψεις" και υποχωρήσεις έκαναν οι εκάστοτε κυβερνήσεις μας, ώστε να παρέχουν στους ξένους τόσα δικαιώματα σε βάρος της αυτοδιάθεσής μας; Και ναι, κατανοώ όλους τους φόβους και τις ανησυχίες για το αβέβαιο μέλλον μας χωρίς την "συμπαράσταση" των "φίλων" μας Ευρωπαίων. Όμως αναρωτιέμαι, πόσα παραπάνω δικαιώματα και θράσος θα αποκτήσουν σε βάρος μας μετά από μια υπερίσχυση του "ΝΑΙ": Και τότε μάλιστα, θα είναι και με τη δική μας συγκατάθεση, όχι μόνο των πολιτικών μας... 
Επίσης έλαβα την  αφορμή και απο μία ανάρτηση του επίσης διαδικτυακού φίλου Vasilis Xatzhdimpas ,που ανήρτησε εικόνα με το παρακάτω απόφθεγμα του Αριστοτέλη " Ανθρωπος που θυσιάζει την ελευθερία του για να του παρέχουν ασφάλεια, δέν είναι άξιος ούτε της ελευθερίας, αλλά ούτε και της ασφάλειας".

Ορμώμενος λοιπόν απο αυτά τα ερεθίσματα,  και με τις εξελίξεις που τρέχουν,προβληματίζομαι και κάνω ορισμένες σκέψεις.
Θεωρείται απο πολλούς σίγουρο ότι οποιοδήποτε νέο μνημόνιο θα συνεχίσει τη λιτότητα, την φτωχοποίηση του Ελληνικού λαού.Ομως θεωρείται απαραίτητο για την παραμονή μας στο Ευρώ και στην Ευρώπη, γιατι οποιοδήποτε άλλο σενάριο (επιστροφή στη δραχμή) θεωρείται ότι είναι η καταστροφή και η επίσημη άτακτη πτώχευση.Αυτές τις μέρες, με τους πολίτες διχασμένους, με τις τράπεζες κλειστές, υπάρχει ένα άσχημο κλίμα ενόψη του επερχόμενου δημοψηφίσματος της Κυριακής.Αλλοι θεωρούν ότι το ΝΑΙ σημαίνει παραμονή της χώρας στου ΕΥΡΩ και ότι το ΟΧΙ σημαίνει έξοδο απο ΕΥΡΩ και πτώχευση.

- Οι της κυβέρνησης που ζήτησαν το δημοψήφισμα, επιμένουν και δια του πρωθυπουργού ότι είναι ήδη στο τραπέζι των διαπραγματέυσεων και ότι το δημοψήφισμα δέν είναι ΟΧΙ στο ΕΥΡΩ, αλλά ναί στο ΕΥΡΩ με ισχυρότερο χαρτί στη διαπραγμάτευση.
- Η αντιπολίτευση επιμένει ότι το ΟΧΙ σημαίνει έξοδο απο το ΕΥΡΩ και την Ευρώπη.Σε αυτό συνηγορούν με βομβαρδισμό τα συστημικά κανάλια.Οι δέ εταίροι μας στην Ευρώπη έχουν προχωρήσει ακόμη πιό πέρα, κάνοντας ωμή παρέμβαση στο δημοψήφισμα, όχι μόνο συνιστώντας να ψηφίσουμε ΝΑΙ, αλλά προειδοποιώντας μας ότι δέν θα δεχτούν διαπραγμάτευση με την υπάρχουσα κυβέρνηση.Δηλαδή μας υποδεικνύουν απροκάλυπτα ποιόν γουστάρουν.Και με βάση το δίκαιο του οικον0ομικά ισχυρού, επεμβαίνουν εκβιαστικά, διότι όπως λένε μόνο έτσι θα μας προσφέρουν οικονομική προστασία. Τότε άς έρθουν εκείνοι να ψηφίζουν για εμάς, άς καταλύσουμε το σύνταγμά μας, να ακυρώσουμε κάθε έννοια ελευθερίας και να υποταχθούμε σε ότι επιτάσσουν.
Βέβαια τότε θα ισχύσει  το " Ανθρωπος που θυσιάζει την ελευθερία του για να του παρέχουν ασφάλεια, δέν είναι άξιος ούτε της ελευθερίας, αλλά ούτε και της ασφάλειας

..


1 σχόλιο:

marios είπε...

Κλειδαράς

χρονιά πολλά σε όλους .... με υγειά και αγάπη στις καρδιές μας