Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑΣ : Το χρονικό ενός αποτυχημένου έργου και η ομολογία! (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)


..

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑΣ : Το χρονικό ενός αποτυχημένου έργου και η ομολογία! (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Εδώ και δύο χρόνια συντελείται ένα έγκλημα στα χωριά του πρώην δήμου Δίου και κανείς δεν ασχολείται παρά κάποιοι λίγοι και "γραφικοί" πολίτες.

Η...


εταιρία που έχει αναλάβει το έργο του αποχετευτικού δικτύου έχει καταστρέψει στην κυριολεξία το οδικό δίκτυο των χωριών και εκμεταλευόμενη την παντελή έλλειψη ελέγχου εκ μέρους του δήμου Δίου-Ολύμπου, δεν εκτελεί σωστά την σύμβαση με αποτέλεσμα το "έργο" να εμφανίζει σημάδια....καθίζησης!!!

Ο φωτογραφικός φακός είναι αδιάψευστος μάρτυρας των κακοτεχνιών απο την αρχή μέχρι σήμερα. Αυλάκια μπαζωμένα με πέτρες και κροκάλες, δρόμοι σπασμένοι, κάποια αυλάκια χαραγμένα και κομμένα με κόφτη (όπως έπρεπε να είναι άλλωστε) και κάποια άλλα σκαμμένα μόνο με JCB χωρίς κόφτη, καθιζήσεις ανά 50μέτρα των αυλακιών και συνεχόμενα μπαλώματα στους δρόμους των χωριών μας συνθέτουν την εικόνα του μεγαλεπήβολου αυτού έργου.
Κι ενώ οι κάτοικοι έβλεπαν οτι η εταιρία σκάβοντας τα αυλάκια μετά απλά τα μπάζωνε, ρωτούσαν πότε θα γίνει η ασφαλτόστρωση, η απάντηση που λάμβαναν και απο την εταιρία και απο τον δήμο ήταν η ίδια: "θα πρέπει να κάτσει λίγο καιρό έτσι μπαζωμένο για να συμπυκνωθεί με φυσικό τρόπο"!!! Δηλαδή ανοίξαν όλους τους δρόμους, βάλανε μέσα τους αγωγούς, τους σκέπασαν και μετά περιμένανε πότε θα βρέξει για να "κάτσει" το έργο...απίθανα πράγματα!
Στις συνεχόμενες διαμαρτυρίες μας προς τον δήμο και συγκεκριμένα στον αντιδήμαρχο Έργων και Υποδομών, μας διαβεβαίωνε οτι όλα βαίνουν καλώς και βάσει συμβάσεως, όμως....
Όμως, όταν έφτασε η στιγμή να πέσει και η άσφαλτος στα αυλάκια και να αρχίσει να τελειώνει σιγά σιγά το έργο της κατασκευής τουλάχιστον,το "έργο" άρχισε να αποκαλύπτει τις αδυναμίες του.Φρεσκοστρωμένη πίσσα,μετά απο λίγες μέρες άρχισε είτε να "ξεφτίζει", είτε να καθιζάνει, είτε και να δημιουργεί τρύπες!!!
Το θέμα πήρε διαστάσεις και στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Δίου-Ολύμπου της 20ης Μαΐου τέθηκε ερώτημα στον αντιδήμαρχο Καλαϊτζή απο τον δημοτικό σύμβουλο Λαπάτση Νικόλαο για το τι συμβαίνει με το "έργο" και αν η συμπύκνωση προβλέπεται απο την σύμβαση να γίνεται με φυσικό ή με τεχνητό τρόπο (δονητή).
Ο αντιδήμαρχος παραδέχτηκε οτι όντως οι καθιζήσεις είναι γεγονός (και πώς θα μπορούσε να το αρνηθεί άλλωστε) και ω του θαύματος οτι η σύμβαση προβλέπει συμπύκνωση με τεχνητό τρόπο!!!!!!!
Μετά απο αυτήν την κυνική ομολογία και παραδοχή εκ μέρους του αντιδημάρχου πήρε τον λόγο και ο σύμβουλος κ.Δημητριάδης Κων/νος ο οποίος ζήτησε να καταλογιστούν ευθύνες σε όποιους ευθύνονται γιαυτήν την κατάσταση.
Εντύπωση μας προκάλεσε το γεγονός οτι ουδείς πλήν των δύο αυτών συμβούλων αντέδρασε στο άκουσμα αυτής της ομολογίας, ούτε απο την αντιπολίτευση ούτε απο την συμπολίτευση, ούτε απο τους τοπικούς συμβούλους, ούτε και απο τους δημοτικούς συμβούλους των ενδιαφερομένων χωριών. Προφανώς δεν ήταν αρκούντως σοβαρό το θέμα για να ασχοληθούν οι τοπικοί μας άρχοντες.

Για του λόγου το αληθές παραθέτουμε το βίντεο απο την συνεδρίαση όπου απο το 4:20 και μετά, ακούγεται η ομολογία του αντιδημάρχου και η αντίδραση των συμβούλων Λαπάτση και Δημητριάδη.

Ελπίζουμε οτι κάποιος αρμόδιος παρακολουθεί το θέμα και θα αποδώσει τις ευθύνες που αναλογούν στον καθένα.

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑΣ 

πηγη:http://pieriki.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: