Τρίτη 26 Μαΐου 2015

WSJ: Η διαμάχη στο ΣΥΡΙΖΑ μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Τσίπρα



..

Η διαφωνία εξαπλώνεται εντός του ΣΥΡΙΖΑ ενάντια των πολιτικών που πρέπει η Ελλάδα να υιοθετήσει προκειμένου να λάβει τα νέα κεφάλαια διάσωσης από τις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ, σύμφωνα με την WSJ.
WSJ: Η διαμάχη στο ΣΥΡΙΖΑ μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Τσίπρα

Καθώς αυξάνεται η χρηματοοικονομική πίεση στην Ελλάδα προκειμένου να υπογράψει μια συμφωνία με τους πιστωτές της , ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται αντιμέτωπος ενδεχομένως με το μεγαλύτερο πρόβλημα έως σήμερα: Τη διαμάχη εντός του ΣΥΡΙΖΑ για το αν θα γίνουν δεχτοί οι σκληροί όροι των πιστωτών ή θα χρεοκοπήσει η χώρα.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Wall Street Journal, η διαφωνία εξαπλώνεται εντός του ΣΥΡΙΖΑ ενάντια των οικονομικών πολιτικών που πρέπει η Ελλάδα να υιοθετήσει προκειμένου να λάβει τα νέα κεφάλαια διάσωσης από τις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει μικρή πλειοψηφία (μαζί με τους ΑΝΕΛ) μόλις 12 εδρών, οπότε μια αντίδραση κατά της συμφωνίας θα μπορούσε εύκολα να κοστίσει στον Αλέξη Τσίπρα την κυβερνητική πλειοψηφία.

Οι πιστωτές είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι με τις απειλές της Αριστερής Πλατφόρμας, η οποία αρνείται οποιαδήποτε συμφωνία που θα παραβιάζει τις «κόκκινες γραμμές» που αφορούν τις περικοπές συντάξεων και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Η δυσκολία του Τσίπρα να «πουλήσει» έναν δύσκολο συμβιβασμό στην αριστερή πτέρυγα του κόμματος έχει γίνει το μεγαλύτερο εμπόδιο σε μια συμφωνία, αναφέρει το δημοσίευμα.
http://www.euro2day.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: