Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

«Πρόσω ολοταχώς για... Varoufexit! - Με το ένα πόδι στην έξοδο ο υπουργός Οικονομικών»



..
Μετά την παραδοχή του Έλληνα υπουργού οικονομικών, ότι καταγράφει τις συνομιλίες στο Eurogroup, δεν μπορεί να μείνει στη θέση του, γράφει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.
«Ο Τσίπρας τον έχει βάλει στην δεύτερη γραμμή των διαπγραγματεύσεων, καθώς οι συνομιλίες πλέον συντονίζονται από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, την στιγμή που, τονίζει η εφημερίδα, τα ελληνικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για πιθανό «Varoufexit».
Αυτό άλλωστε, το παραδέχτηκε και ο ίδιος ο Βαρουφάκης στoυς New York Times: «Αργά ή γρήγορα θα φύγω». Κάποιος που είναι με το ένα πόδι στην έξοδο, μπορεί να κάνει ακόμα και τόσο ειλικρινείς δηλώσεις, συμπληρώνει η γερμανική εφημερίδα. «Αν πράγματι, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών κατέγραψε τις συνομιλίες, τότε δύσκολο θα μπορεί να κρατηθεί στην θέση του», αναφέρει η γερμανική εφημερίδα υπογραμμίζοντας ότι οι σχέσεις του με τους Ευρωπαίους εταίρους του είναι ήδη πάρα πολύ κακές.
Η απάντηση
«Παραμύθια, παραμύθια, παραμύθια». Με αυτή τη λέξη ο Γιάνης Βαρουφάκης απάντησε στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν έξω από το υπουργείο Οικονομικών για να τον ρωτήσουν για τα περί καταγραφής του Eurogroup.
«Δεν ξέρετε τι είπα. Θα σας παραπέμψω σε αυτά που είπα χθες» είπε ο υπουργός, ο οποίος προσπαθούσε να ανοίξει δρόμο ανάμεσα στους δημοσιογράφους για να μπει στο υπουργείο. Οταν οι ερωτήσεις για την «καταγραφή» της συνεδρίασης τω υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης συνεχίστηκαν, πρόσθεσε: «Μετά από τόσες εβδομάδες απίστευτων ψευδών και διαρροών, έχω αποδείξει έμπρακτα τον σεβασμό στην εμπιστευτικότητα».
Στο τέλος ο κ. Βαρουφάκης αποπειράθηκε να αστειευτεί λέγοντας ότι νιώθει καλωδιωμένος από την πίεση των δημοσιογράφων.
Υπενθυμίζεται ότι χθες η δημοσιογράφος των New York Times Σούζαν Χάνσεν που πήρε συνέντευξη από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, επικαλούνταν δήλωσή του, γραμμένη περιφραστικά μέσα σε παρένθεση στην οποία ανέφερε: «(Ο Βαρουφάκης λέει ότι μαγνητοσκόπησε τη συνεδρίαση, αλλά δεν μπορεί να δημοσιοποιήσει το βίντεο για λόγους που άπτονται των κανόνων εμπιστευτικότητας)».
Παρέχεται από: imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: