Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Συνάντηση Τσίπρα-Γιούνκερ την Παρασκευή στη Ρίγα


..

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα έχει την Παρασκευή στη Ρίγα, στις 14:30 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος), ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπως γνωστοποίησε μέσω Twitter ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.
Η συνάντηση των δυο ανδρών θα συμπέσει με την ολοκλήρωση των εργασιών της συνόδου της Ε.Ε. για την ανατολική γειτονία, που φιλοξενείται στην πρωτεύουσα της Λετονίας.
Οι επαφές του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Επιτροπής θα έλθουν στον απόηχο της «φιλικής και εποικοδομητικής» συζήτησης που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ το βράδυ της Πέμπτης.
Τόσο η ελληνική κυβέρνηση όσο και οι Βρυξέλλες επιθυμούν την εντατικοποίηση των τεχνικών διαπραγματεύσεων για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης. Ο αρμόδιος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, έχει επισημαίνει επανειλημμένα τις τελευταίες ημέρες πως υπάρχει μεν πρόοδος στις διαβουλεύσεις, αλλά ταυτόχρονα απαιτείται επιτάχυνση της όλης διαδικασίας για να βρεθεί γρήγορα λύση, πριν τελειώσουν τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας μας.
Το τελευταίο διάστημα, η Κομισιόν έχει αναλάβει έναν σαφώς μεγαλύτερο ρόλο στη διαπραγμάτευση με την Ελλάδα, σε μια προσπάθεια να ενεργήσει ως καταλύτης για την επίτευξη συμφωνίας.
ΣΚΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: