Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ταπείνωσε 3-1 τον Ολυμπιακό και φουλάρει για Ευρώπη (BINTEO)


..

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ταπείνωσε 3-1 τον Ολυμπιακό και φουλάρει για Ευρώπη

Αγκαλιά με τα play offs της Super League είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα μετά την μεγαλειώδη νίκη με 3-1 επί του Ολυμπιακού στο «Ζωσιμάδες».

Με τους τρεις βαθμούς μείωσε στους δύο βαθμούς της απόσταση από τον 4ο Αστέρα Τρίπολης και συνεχίζει…

Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη εμφανίστηκε πολύ καλά διαβασμένη κόντρα στους Πειραιώτες. Εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των φιλοξενούμενων στην άμυνα και με όπλο τις εξαιρετικές κόντρες, πήρε τη νίκη με 3-1, χάρη στα τέρματα των Ίλιτς (32’), Μανιά (42’) και Ακόστα (74’), ενώ τελείωσε τον αγώνα με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Ακόστα στο 89’. Από την άλλη, το «συγκρότημα» του Βίτορ Περέιρα, ήταν άνευρο και αδύναμε επιθετικά, μια και δεν απείλησε σημαντικά την εστία του Βελλίδη, με εξαίρεση το γκολ του Μιλιβόγεβιτς (68’).

Οι Πειραιώτες γνώρισαν την ήττα για τέταρτο παιχνίδι τη φετινή σεζόν, τρίτη εκτός έδρας, ενώ δέχθηκαν τρία τέρματα, έπειτα από έναν χρόνο και έναν μήνα και την ήττα της προηγούμενης σεζόν 3-0 από τον Παναθηναϊκό στο «Γ. Καραϊσκάκης». Παράλληλα, οι φιλοξενούμενοι έχασαν σημαντική ευκαιρία να εξασφαλίσουν  μαθηματικά και τον φετινό τίτλο (θα τους έλειπε μόνο ένας βαθμός) και πλέον αναζητούν τέσσερις βαθμούς στα επόμενα πέντε ματς για να το καταφέρουν.

Η εξέλιξη του αγώνα

Το παιχνίδι ξεκίνησε νευρικά και από τις δύο ομάδες, στον βαρύ αγωνιστικό χώρο των «Ζωσιμάδων», ελέω της συνεχόμενης βροχόπτωσης που έπληξε την πόλη των Ιωαννίνων. Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και έψαξε διαδρόμους προς την εστία του Βελλίδη. Ο ΠΑΣ Γιάννινα από την άλλη είχε αφήσει… χώρο στους φιλοξενούμενους θέλοντας να χτυπήσει στις κόντρες... Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήταν για τους Πειραιώτες στο 12’, όταν ο Ντομίνγκεζ δεν κατάφερε να βάλει την προβολή στο γύρισμα του Ντοσεβί και ο Ντάσιος έδιωξε σε κόρνερ, ενώ στην εξέλιξη της φάσης, ο Βελλίδης μπλόκαρε το σουτ του Χάρα, μέσα από την περιοχή.

Η απάντηση των Ηπειρωτών ήρθε τρία λεπτά αργότερα, όταν ο Τσάβες πήρε την κεφαλιά, έπειτα από φάουλ του Ίλιτς, αλλά ο Ρομπέρτο έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ, ενώ στο 20’ το σουτ του Τσάβες εκτός περιοχής, πέρασε άουτ. Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να απειλήσουν στο 23’ με το σουτ του Ντομίνγκεζ μέσα από την περιοχή, όμως, ο Βελλίδης έδιωξε σε κόρνερ και στην επόμενη φάση, η κεφαλιά του Μιλιβόγεβιτς πέρασε άουτ. Η ομάδατου Πειραιά συνέχισε να έχει ανούσια υπεροχή και αυτό το πλήρωσε στο 32’. Ο Μιλιβόγεβιτς έκανε το λάθος στη μεσαία γραμμή, ο Ακόστα βρήκε με τη μία τον Ίλιτς ο οποίος από πλάγια θέση, νίκησε τον Ρομπέρτο και έκανε το 1-0.

Οι φιλοξενούμενοι θέλησαν να αντιδράσουν άμεσα, ωστόσο, στο 37’ ο Φορτούνης έχασε μεγάλη ευκαιρία για να φέρει το ματς στα ίσα, όταν απέναντι στον Βελλίδη, ανενόχλητος, έκανε το πλασέ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Για μία ακόμα φορά, ο ΠΑΣ Γιάννινα βγήκε αλώβητος από μια επικίνδυνη κατάσταση και στο 42’ ο Μανιάς έδωσε αέρα δύο τερμάτων στον ΠΑΣ. Ο Ίλιτς βγήκε στην «πλάτη» του Ολυμπιακού, καθυστέρησε, αλλά έδωσε στον Μανιά ο οποίος από πλάγια θέση, έστειλε τη μπάλα στην εστία του Ρομπέρτο για το 2-0.

«Ερυθρόλευκη» κατοχή χωρίς… απειλές

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αυτοί που είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως, οι Ηπειρώτες ήταν εξαιρετικά επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις. Μάλιστα, στο 56’ έφτασαν κοντά στο γκολ με τον Ακόστα, αλλά η σέντρα σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ, ενώ στο 60’ το τέρμα του Ίλιτς, έπειτα από νέα κόντρα των γηπεδούχων, ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ. Ο Βίτορ Περέιρα θέλησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του και πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Μπενίτες, ο οποίος έδωσε λίγη φρσκάδα στους Πειραιώτες, αλλά δεν άλλαξε εντυπωσιακά τα δεδομένα.

Ο Παραγουανός ήταν ο παίκτης που απείλησε για πρώτη φορά για τους φιλοξενούμενους στο Β’ μέρος και συγκεκριμένα, στο 61’ αλλά ο Βελλίδης μπλόκαρε. Στο επόμενο λεπτό και πάλι ο Λατινοαμερικάνος έκανε το σουτ, όμως, η μπάλα πέρασε άουτ. Η πίεση του Ολυμπιακού έφερε καρπούς έξι λεπτά αργότερα, όταν ο Μιλιβόγεβιτς έπιασε δυνατό σουτ, εκτός περιοχής, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον πορτιέρο του ΠΑΣ Γιάννινα. Το τέρμα των φιλοξενούμενων φαίνεται πως ‘ξύπνησε’ το «συγκρότημα» του Γιάννη Πετράκη, μια και βγήκε και πάλι στην επίθεση.

Απείλησε αρχικά στο 69’ με το σουτ του Τσάβες, όμως ο Ρομπέρτο μπλόκαρε και στο επόμενο λεπτό, ο τερματοφύλακας των «ερυθρόλευκων» απόκρουσε με δυσκολία το δυνατό σουτ του Ίλιτς έξω από την περιοχή. Η ομάδα του Βίτορ Περέιρα αδιαφόρησε για τον κώδωνα του κινδύνου με τις ευκαιρίες των γηπεδούχων και αναζήτησε το γκολ της ισοφάρισης. Μάλιστα στο 74’ έχασε διπλή ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσα, αρχικά με την κεφαλιά του Κασάμι, που αποκρούστηκε στη γραμμή από αμυντικό του ΠΑΣ Γιάννινα και εν συνεχεία με το γύρισμα του Μπενίτες, αλλά στην κόντρα, οι Ηπειρώτες «κλείδωσαν» το «τρίποντο».

Ο Τσάβες έβγαλε τους γηπεδούχους στην κόντρα, την κατάλληλη στιγμή πέρασε κάθετη πάσα στον Ακόστα, ο οποίος έμεινε… όρθιος στην πίεση του Ντοσεβί και απέναντι στον Ρομπέρτο, με πλασέ ‘έγραψε’ το τελικό 3-1. Στα επόμενα λεπτά, οι Πειραιώτες προσπάθησαν να φτάσουν στο γκολ που θα τους έδινε και πάλι ελπίδες για ένα θετικό αποτέλεσμα, όμως, στο 80’ το φάουλ του Μιλιβόγεβιτς πέρασε άουτ και στο επόμενο λεπτό, ο Βελλίδης μπλόκαρε το σουτ του Χάρα. Ο ΠΑΣ Γιάννινα ολοκλήρωσε τον αγώνα με παίκτη λιγότερο, καθώς στο 89’ ο Ακόστα αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Στρούνα, Μανιάς (77’ Μπέριος), Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Ντάσιος (46’ λ.τρ. Ναδάλες), Τσουκαλάς, Ίλιτς (90’ Σαπαλίδης), Τσάβες, Ακόστα, Χαρίσης.

Ολυμπιακός (Βίτορ Περέιρα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μαζουάκου, Σιόβας, Μποτία, Μιλιβόγεβιτς, Εντινγκά (65’ Κασάμι), Ντομίνγκεζ (65’ Φουστέρ), Φορτούνης (52’ Μπενίτες), Ντοσεβί, Χάρα.
http://www.ipiros.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: