Χαρδούβελης: Εβγαλα τα λεφτά μου στο εξωτερικό γιατί φοβήθηκα πως η χώρα θα καταρρεύσει


..

ΔΗΛΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΗΜΕΝΑ...
Χαρδούβελης: Εβγαλα τα λεφτά μου στο εξωτερικό γιατί φοβήθηκα πως η χώρα θα καταρρεύσει

Τίποτε παράνομο και παράτυπο στις δραστηριότητές του δεν αναγνωρίζει ο Γκίκας Χαρδούβελης, απαντώντας στις σχετικές καταγγελίες σε βάρος του πως τον Μάιο του 2012 -όταν ήταν υπεύθυνος του οικονομικού γραφείου του τέως πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου- έβγαλε στο εξωτερικό σημαντικά χρηματικά ποσά, τα οποία δεν περιέλαβε στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που εκ της θέσεώς του ήταν υποχρεωμένος να υποβάλει!

«Τα χρήματα είναι δηλωμένα και φορολογημένα» τόνισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, ο οποίος παραδέχτηκε πως παρά το γεγονός ότι την επίμαχη περίοδο συμβούλευε τους Έλληνες να μην βγάζουν λεφτά στο εξωτερικό, εκείνος έκανε το αντίθετο για λόγους.... οικογενειακούς.

«Τον Ιούνιο του 2012 φοβήθηκα και εγώ, όπως φοβήθηκε τότε όλη η Ελλάδα. Και εγώ όπως και πολλοί Έλληνες μετέφερα κάποια από τα χρήματα μου, για να μπορώ να συντηρήσω τα παιδιά μου, φοβήθηκα πως μπορεί να καταρρεύσει η χώρα» παραδέχτηκε ο πρώην «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας Γκίκας Χαρδούβέλης, στην εκπομπή του Star, Live U.

O πρώην υπουργός επιβεβαίωσε ότι τα λεφτά που έβγαλε στο εξωτερικό ήταν γύρω στα 100 χιλιάδες ευρώ λέγοντας ότι η περιουσιακή του κατάσταση είναι μεγάλη και είναι στην Ελλάδα. Είπε ότι εργαζόταν χρόνια στον ιδιωτικό τομέα και αμειβόταν καλά και ότι όλα του τα εισοδήματα είναι καθαρά κι ότι δεν έχει να κρύψει απολύτως τίποτε.

Αναφερόμενος ειδικά στις μικρές μεταφορές χρημάτων, ο κ.Χαρδούβελης, αποκάλυψε ότι «τα χρήματα τα έβγαζα σε μικρά ποσά στο εξωτερικό, διότι το έκανα μόνος μου μέσω internet».

«Έκανα τις μεταφορές από το σπίτι μου και για να είμαι σίγουρος ότι τα χρήματα πάνε εκεί που θέλω έκανα πολλές μεταφορές μικρών ποσών για να μπορώ να κάνω έλεγχο.”

Στο ερώτημα πως είναι δυνατό να προβαίνει σε μια τέτοια κίνηση ένας πρώην υπουργός και πρώην σύμβουλος επί οικονομικών του πρωθυπουργού ο κ. Χαρδούβελης τόνισε πως την περίοδο εκείνη δεν κατείχε καμία ανάλογη θέση και έδρασε όπως θα δρούσε κάθε απλός πολίτης.

Είπε επίσης ότι έβγαλε ένα μικρό μέρος των χρημάτων του στο εξωτερικό γιατί είχε ανάγκες εκείνη τη χρονική στιγμή κι ότι έχει φέρει ξανά λεφτά πίσω
.
HMERHSIA