Στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ η πρόταση των ΑΝΕΛ για εξεταστική για το μνημόνιο


..

Παραδόθηκε το σχέδιο πρότασης
Στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ η πρόταση των ΑΝΕΛ για εξεταστική για το μνημόνιο
Παραδόθηκε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νίκο Νικολόπουλο στον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Μαντά, το σχέδιο πρότασης των ΑΝΕΛ για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής, που θα ερευνήσει το πώς η Ελλάδα έφτασε στο μνημόνιο.

Στόχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι η ανεύρεση κοινού τόπου για την κατάθεση κοινής πρότασης συγκρότησης εξεταστικής επιτροπής.

Η κατάθεση πρότασης για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πώς οδηγήθηκε η χώρα στα Μνημόνια είναι μία από τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Όπως δήλωσε στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στις 27 Φεβρουαρίου, στόχος είναι «να διερευνηθούν οι συνθήκες αλλά και οι πολιτικές ευθύνες όλων των παραγόντων που έπαιξαν ρόλο στη χρεοκοπία της χώρας που μας οδήγησε στον αναγκαστικό δανεισμό.

«Με ευθύνη, με εντιμότητα και χωρίς κανένα ρεβανσισμό θα αναλάβουμε την πολιτική αυτή πρωτοβουλία γιατί ο ελληνικός λαός έχει δικαίωμα να μάθει την αλήθεια, γιατί είμαστε ηθικά και πολιτικά υποχρεωμένοι να αποδώσουμε δικαιοσύνη. Το έχει ανάγκη το πολιτικό μας σύστημα που απαξιώθηκε. Το έχει ανάγκη η ίδια η δημοκρατία» υποστήριξε.

Newsroom ΔΟΛ