Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

ΥΠΑΙΔ: Πράξεις βαρβαρότητας τα επεισόδια στο ΑΠΘ

..

«Εκφάνσεις της συσσωρευμένης κοινωνικής οργής» χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή του τα επεισόδια στο ΑΠΘ του υπουργείο Παιδείας. Από τα επεισόδια, που σημειώθηκαν όταν 100 άτομα προσπάθησαν να εισβάλουν στη συνεδρίαση της Συγκλήτου, τραυματίστηκαν δυο φύλακες.
Μάλιστα, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, κάποιοι πέταξαν φλεγόμενη χαρτοπετσέτα στην αίθουσα με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά η μοκέτα.
«Πληροφορηθήκαμε για τα θλιβερά γεγονότα που συνέβησαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο ανθρώπων. Όσο και αν τα γεγονότα αυτά θεωρηθούν ότι αποτελούν εκφάνσεις της συσσωρευμένης κοινωνικής οργής, τα Πανεπιστήμια είναι και πρέπει να παραμείνουν χώροι ελεύθερης διακίνησης ιδεών και δεν μπορούν να αποδεχθούν τέτοιες πράξεις βαρβαρότητας και τυφλής βίας» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΥΠΑΙΔ.
Για «κλεφτοπόλεμο μέσα στον χώρο του Πανεπιστημίου», έκανε λόγο μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής του ΑΠΘ, Θεόδωρος Χατζηπαντελής.
Πρόσθεσε πως δε νιώθει ικανός να συμμετάσχει στην Σύγκλητο όταν στην πόρτα υπάρχουν άτομα που με απειλές θέλουν να εισβάλουν στο χώρο που συνεδριάζει η Σύγκλητος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: