Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη Σύνοδο Κορυφής


..

Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη Σύνοδο Κορυφής
Η αντίδραση Σουλτς στις θέσεις της Ελλάδας
Την αντίφαση ανάμεσα στην ομολογία του Eurogroup ότι στην Ελλάδα υπάρχει ανθρωπιστiκή κρίση και στις θέσεις Κοστέλο επεσήμανε σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας, σε παρέμβασή του κατά τις εργασίες της Συνόδου Κορυφής.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές,o Αλέξης Τσίπρας ζήτησε το λόγο για να επισημάνει το «πόσο αντιφατικό είναι από τη μια να δέχεσαι ότι υπάρχει ανθρωπιστική –στο κορυφαίο θεσμό της Ευρώπης- και από την άλλη όταν προσπαθείς να διασώσεις την κοινωνία και ψηφίζεις στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση να σε κατηγορούν για μονομερή ενέργεια.

«Υπάρχει αντίθεση», τόνισε o Αλέξης Τσίπρας, «ανάμεσα σε πολιτικό επίπεδο, στο οποίο αναζητείται λύση και σε εκπροσώπους θεσμών που σηκώνουν κόκκινες κάρτες. Αυτή η αντίθεση πρέπει να αρθεί», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Και εξήγησε ότι είναι αυτή η αντίθεση που δεν αφήνει την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου αν προχωρήσεις και είναι αυτός ο λόγος που ζήτησε τη σημερινή συνάντηση για την οποία δεσμεύθηκε ότι θα ενημερώσει όλο το σώμα αύριο Παρασκευή.

Ο Μ. Σουλτς στην ομιλία του, στη Σύνοδο Κορυφής, ανάμεσα σε άλλα, τόνισε ότι στην Ελλάδα υπάρχει ανθρωπιστική κρίση και πρέπει να βρούμε κονδύλια. Είναι πολύ λογικό τόνισε που η Ελλάδα πέρασε μέτρα για την ανθρωπιστική κρίση. Φράση που επανέλαβε και στη συνέντευξή του.

Πηγή: newsbeast.gr