Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Βρυξέλλες: Βήματα μπροστά στη μίνι Σύνοδο - BINTEO

..

Δεν αποκλείεται Eurogroup στις αμέσως επόμενες μέρες. Πλήρης εφαρμογή της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου.

Βήματα μπροστά φαίνεται πως έκαναν Αθήνα και εταίροι στις εργασίες της επταμερούς συνάντησης για την Ελλάδα στις Βρυξέλλες η οποία ολοκληρώθηκε περί τις 3 τα ξημερώματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η πάγια θέση της ευρωζώνης ότι η Ελλάδα θα παραμείνει αναπόσπαστο μέλος της. Δεν αποκλείεται να συγκληθεί έκτακτο Eurogroup στις αμέσως επόμενες μέρες για να ξεκαθαριστούν όλες οι λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Ελλάδα θα λάβει τα 1,9 δισ. ευρώ που προέρχονται από τα κέρδη του Ευρωσυστήματος από τα ελληνικά ομόλογα, υπό την προϋπόθεση ότι θα εφαρμόσει πλήρως τη συμφωνία τoυ Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.“Ορισμένα τμήματα του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου. Αλλά τα κοινωνικά μέτρα είναι εντάξει” σχολίαζε κοινοτικός αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τις Βρυξέλλες, η ρευστότητα της Ελλάδας αρκεί έως τον Απρίλιο, ενώ υπάρχει ανάγκη για γρήγορες μεταρρυθμίσεις. Ακόμη, από τις Βρυξέλλες ανέφεραν ότι τόσο η γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ όσο και ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ζήτησαν από τον πρωθυπουργό την προώθηση μεταρρυθμίσεων μικρού πολιτικού κόστους και "άμεσης εφαρμογής".

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ φέρεται να άσκησε έντονη κριτική στον κ. Τσίπρα τόσο για την επιθετική ρητορική κυβερνητικών στελεχών -και του ιδίου- έναντι της Ευρώπης, τόσο και για τη συμπεριφορά της ελληνικής κυβέρνησης έναντι των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών στην Αθήνα.

“Οι συνομιλίες με την Ελλάδα είναι ειλικρινείς, αλλά όχι σε κλίμα αντιπαράθεσης”, διευκρίνιζε πάντως πηγή της ΕΕ.

Πηγή: http://www.skai.gr/



VIDEO

Δεν υπάρχουν σχόλια: