Επιμένει ο Μπαλτάκος: «Ο Τσίπρας ιδρώνει τη φανέλα»


..
(Φωτογραφία αρχείου τις 31 Μαρτίου 2014 δείχνει τον γενικό γραμματέα της Κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο κατά την ορκωμοσία του νέου αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Θεόφιλου Λεονταρίδη και του νέου αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Νικόλαου Ταγαρά στο Προεδρικό Μέγαρο, Αθήνα. "Δεν γνωρίζω το θέμα, αλλά εάν είναι έτσι, δεν έχει θέση στην κυβέρνηση ο κ. Μπαλτάκος", δήλωσε προ ολίγου, εξερχόμενος των γραφείων της ΝΔ στη Λ. Συγγρού, ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς. Ο Τάκης Μπαλτάκος παραιτήθηκε μετά την αποκάλυψη διαλόγων που είχε με βουλευτές της Χρυσής Αυγής σε σχέση με τις δικαστικές διώξεις των βουλευτών του κόμματος. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ (File: 13848102.jpg ))
      
Υπέρ της διαπραγματευτικής τακτικής της κυβέρνησης, τάχθηκε για μία ακόμη φορά ο πρώην στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Τάκης Μπαλτάκος, σημειώνοντας για άλλη μία φορά ότι στέκεται προσοχή.

«Συμφωνώ απόλυτα με αυτό που κάνει η κυβέρνηση, με την οποία φυσικά εγώ είμαι εχθρικός σε όλα τα άλλα, το ξέρετε αυτό, αλλά δεν μπορώ όταν παίζει η Ελλάδα και όταν κάποιος ιδρώνει τη φανέλα με το εθνόσημο, δεν μπορώ παρά να στέκομαι προσοχή. Ο κ. Τσίπρας ιδρώνει τη φανέλα» είπε μιλώντας στον BHMA 99,5 FM.

Υποστήριξε επίσης: «Εμείς παίζουμε στα ζάρια την Ελλάδα και οι Γερμανοί παίζουν στα ζάρια την Ευρώπη. Πρέπει να παίξουμε πάνω στο φόβο τους, φοβούνται περισσότερο και πολύ καλά κάνει η κυβέρνηση και φέρεται έτσι. Οι Γερμανοί φοβούνται περισσότερο, γιατί αυτή τη στιγμή οι Γερμανοί ελέγχουν την Ευρώπη, ό,τι απέτυχαν να κάνουν σε δύο Παγκόσμιους Πολέμους, το έχουν επιτύχει τώρα με το ευρώ, άρα λοιπόν αυτή τη στιγμή, έχουν περισσότερο φόβο απ’ ότι εμείς. Φοβούνται το ντόμινο και την καταστροφή του ευρώ, αυτό για το οποίο αγωνίσθηκαν δεκαετίες και το έχουν επιτύχει, πιθανότατα θα διακινδυνεύσει από την τακτική που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης».

Προ ημερών εξάλλου, ο κ. Μπαλτάκος είχε αναφερθεί και πάλι με κολακευτικά σχόλια για τη διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης, λέγοντας: «Εγώ ο δεξιός, βαράω προσοχή, όπως λένε στον στρατό, μπροστά σε αυτά που κάνει η αριστερή -δυστυχώς για μας- κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και θα ήλπιζα και ευχόμουν και παρακαλούσα αυτά που κάνουν αυτοί οι άνθρωποι να τα κάνουμε εμείς».
ΒΗΜΑ