Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Μητσοτάκης: «Με κάλεσε η Μαριέττα και πήγα - η ΝΔ δεν μπορεί να επενδύει στην αριστερή παρένθεση»

...........

Μητσοτάκης: «Με κάλεσε η Μαριέττα και πήγα - η ΝΔ δεν μπορεί να επενδύει στην αριστερή παρένθεση»          

Στο δείπνο στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που διοργανώθηκε το βράδυ της Τετάρτης από τη Μαριέττα Γιαννάκου με θέμα το εκλογικό αποτέλεσμα και την επόμενη μέρα για το κόμμα, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στον ΒΗΜΑ FM 99,5 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επεσήμανε πως η παράταξη δεν μπορεί να επενδύει πολιτικά στη λεγόμενη αριστερή παρένθεση.

«Πράγματι έγινε ένα τέτοιο δείπνο. Εγώ τη Μαριέττα Γιαννάκου τη γνωρίζω από τότε που ήμουν Οννεδίτης 15 χρονών. Τη σέβομαι απεριόριστα είναι ένα στέλεχος με ιδιαίτερο βάρος στη ΝΔ και όταν με καλεί η Μαριέττα εγώ πηγαίνω. Δεν ήξερα τους συνδαιτυμόνες ειλικρινά, με κάλεσε η Μαριέττα σε ένα τραπέζι και πήγα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιβεβαιώνοντας κατ' αρχάς τη συγκέντρωση των στελεχών.

Ερωτηθείς ωστόσο για το τι συζητήθηκε και αν τέθηκε θέμα αλλαγής ηγεσίας της ΝΔ ο Κυρ. Μητσοτάκης απάντησε:  «Τα εν οίκω μη εν δήμω. Υπάρχει Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ την επόμενη Πέμπτη στην οποία φαντάζομαι ότι οι συνάδελφοι βουλευτές θα έχουν την ευκαιρία να τοποθετηθούν, βεβαίως θα τοποθετηθώ και εγώ, για να κάνουμε μια ειλικρινή συζήτηση για τα αίτια της ήττας και για να χαράξουμε τη στρατηγική μας από εδώ και πέρα. Δεν θα σας πω τίποτα περισσότερο γι’ αυτά τα θέματα, από τώρα μέχρι την επόμενη Πέμπτη . Αυτό που με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι το τι θα γίνει με τη χώρα το τι θα γίνει με την παράταξη είναι δευτερεύον. Το σημαντικό είναι το τι θα γίνει με τη χώρα και μπορώ να σας πω ότι ένα μεγάλο κομμάτι της χθεσινής συζήτησης αναλώθηκε στις εξελίξεις που αφορούν την πορεία της χώρας και το αν θα καταφέρουμε να γλιτώσουμε από μια πορεία σύγκρουσης με την Ευρώπη» συμπλήρωσε.

Αναφορικά με το σενάριο περί «αριστερής παρένθεσης» που θα οδηγήσει ξανά τη ΝΔ στην εξουσία ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε:

«Αν επιβεβαιωθεί το σενάριο αριστερής παρένθεσης αυτό θα σημαίνει ότι η χώρα θα έχει πάει στα βράχια, ότι θα έχουμε μπει σε μια πορεία σκληρής σύγκρουσης με την Ευρώπη και είναι κάτι το οποίο απεύχομαι πραγματικά . Δεν το θεωρώ πιθανό αυτή τη στιγμή, αλλά θα το ξέρουμε το βράδυ της Δευτέρας».

Τόνισε παράλληλα πως η Νέας Δημοκρατία δεν πρέπει να επενδύει σε αυτό το σενάριο.

«Σε καμία περίπτωση και θέλω να είμαι κατηγορηματικός, η ΝΔ δεν μπορεί να επενδύει ως παράταξη στην αριστερή παρένθεση, θα ήταν σαν να επένδυε σε μια εθνική ήττα» είπε χαρακτηριστικά.

Και κατέληξε: «Ο ρόλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι καθορισμένος από το Σύνταγμα, δεν πρόκειται εγώ στη Βουλή να κάνω στείρα αντιπολίτευση, όχι σε όλα. Αν υπάρχουν θετικές προτάσεις θα τις στηρίζουμε και από κει και πέρα και η κυβέρνηση θα έχει το χρόνο να ξεδιπλώσει το πρόγραμμά της και εμείς θα έχουμε το χρόνο να ασκήσουμε την κριτική μας και να δούμε τα εσωτερικά μας ζητήματα. Εάν δεν υπάρχει τέτοιος χρόνος και για την παράταξη και για τη χώρα, πρωτίστως, σημαίνει ότι θα έχουμε μπει σε μια εθνική περιπέτεια, κάτι το οποίο πραγματικά το απεύχομαι».
ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: