Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Στην Κύπρο ο Αλ. Τσίπρας - ΞΕΚΙΝΑ Ο ΓΥΡΟΣ ΕΠΑΦΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Στην Κύπρο ο Αλ. Τσίπρας  

Το πρώτο ταξίδι του στο εξωτερικό μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, πραγματοποιεί σήμερα στην Κύπρο σήμερα ο πρωθυπουργός...
Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο επισκέψεών του σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για το θέμα της ελληνικής οικονομίας. Ο Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης θα τον υποδεχτεί στο προεδρικό μέγαρο όπου οι δύο άνδρες θα έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση. Θα ακολουθήσουν συνομιλίες μεταξύ αντιπροσωπειών των δύο χωρών.
Στην Κύπρο ο Αλ. Τσίπρας

Ο κ. Τσίπρας έφτασε πριν από λίγο στην Κύπρο, συνοδευόμενος από τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά. Στο αεροδρόμιο τους υποδέχτηκε ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψής Τσίπρα θα είναι το Προεδρικό Μέγαρο, όπου και θα γίνει η επίσημη υποδοχή του από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Στη συνέχεια, οι δύο ηγέτες θα προβούν σε δηλώσεις. Στο επίκεντρο των συνομιλιών αναμένεται να βρεθεί το Κυπριακό, η κατάσταση της οικονομίας στις δύο χώρες και αλλά και θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Αργότερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα καταθέσει στεφάνι στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και στα Φυλακισμένα Μνήματα.

Ακολούθως θα μεταβεί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή όπου θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο. Το απόγευμα, θα συναντηθεί με την Επιτροπή Συγγενών Αγνοουμένων και με Ελληνοκυπριακές και Τουρκοκυπριακές οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών. Επίσης, θα μεταβεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Γιαννάκη Ομήρου και χωριστές συναντήσεις με τους αρχηγούς κοινοβουλευτικών κομμάτων. Ακολούθως θα προσφωνήσει την Ολομέλεια της Βουλής.

ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: