Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ - ΜΕΓΑ - Οινομαγειρείον η «Ειλικρίνεια»…

Όπως στα παλιά μαγέρικα και τα μπακάλικα. Πάνω απ’ όλα ειλικρίνεια. Κι ας έκλεβε ο μπακάλης στο ζύγι. Ο Ντερμπεντέρης ...χρησιμοποίησε και ποδοσφαιρικούς όρους, για την δημοσκόπηση. «Είναι 2-4-2» (Ο Περέιρα στον Ολυμπιακό θα παίζει το 4-3-3). Όπερ σημαίνει μετερμηνευόμενον: To «2» εκπροσωπεί τα δύο πρώτα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, που διεκδικούν την πρώτη θέση (η GPO δίνει προβάδισμα 3,2% στον ΣΥΡΙΖΑ).
Το «4» εκπροσωπεί τα κόμματα Ποτάμι, Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ, που διεκδικούν την τρίτη θέση και το«2», τα…κόμματα του Καμμένου και του Παπανδρέου, που διεκδικούν την είσοδό τους στην Βουλή.
Εκεί, που όπως πάντα, υπάρχει μεγάλη πλάκα είναι στον καταλληλότερο, όπου είναι πρώτος ο Σαμαράς, ασχέτως αν το κόμμα του είναι μόνιμα στη δεύτερη θέση.
Μια δημοσκόπηση του κ. Τάκη Θεοδωρικάκου (GPO), που κάνει τον Ντερμπεντέρη να βγάλει το συμπέρασμα, πως από τα νούμερα αυτά προκύπτει ανησυχία.
Το κόμμα του Παπανδρέου, αν και πρωτοεμφανιζόμενο παίρνει 2,6%, ενώ το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου διεκδικεί την τρίτη θέση με 5%.
Είπαμε! «Ειλικρίνεια»… 

Δεν υπάρχουν σχόλια: