Τα διλήμματα και οι προβληματισμοι στο ΠΑΣΟΚ αυξάνονται μετά και την κάθοδο στις εκλογές του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ του Γιώργου Παπανδρέου


http://3.bp.blogspot.com/-yaEaDIzWOQI/VH71YFBgj4I/AAAAAAADWL4/ptk3UDRVAU8/s1600/9588113033435891196.jpg 
Τα διλήμματα και οι προβληματισμοι στο ΠΑΣΟΚ αυξάνονται μετά και την κάθοδο στις εκλογές του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ του Γιώργου Παπανδρέου.Φιλορροεί σε πολλές περιοχές το ΠΑΣΟΚ αφού εκατοντάδες στελέχη του,
.. το εγκαταλείπουν να και τάσσονται στο πλευρό του νέου κόμματος του Γιώργου Παπανδρέου.Αποφεύγουν να μιλήσουν σε αντιπαράθεση στα ΜΜΕ με στελέχη του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ δείχνοντας αδυναμία αντιπαράθεσης θέσεων και ιδεών.
Στο ΠΑΣΟΚ κινούνται με τα δημοσκοπικά τερτίπια, ενώ στο ΚΙΝΗΜΑ του Παπανδρέου κινούνται με την ορμή και το "σπρώξιμο" της παλιάς αλλά και "αγνής" λαϊκής βάσης του πάλαι ποτέ σοσιαλιστικού  ΠΑΣΟΚ , αλλά και με την ορμή της νειότης, αφού ο Παπανδρέου τυγχάνει ιδιαίτερης εκτίμησης μεγάλου τμήματος της νέας γεννιάς.
Στο ΠΑΣΟΚ έχει να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα με τους πρώην συντρόφους του, αλλά έχει και άλλο επι πλέον πρόβλημα.Πρώτον να «επαναπατρίσει» τις διαρροές που έχει αυτή την ώρα προς τη ΝΔ και δεύτερον να μετατρέψει σε πολιτικό πλεονέκτημα τη κατηγορία που του απευθύνεται, δηλαδή πως «ό,τι κι αν ψηφίζουμε, το ΠΑΣΟΚ είναι στην κυβέρνηση».
Επίσης το ΠΑΣΟΚ έχει να αντιμετωπίσει την δυστοκία κατάρτισης δυνατού ψηφοδελτίου σε ολόκληρη την περιφέρεια και αυτό οφείλεται στην διαρροή στελεχών προς το ΚΙΝΗΜΑ, αλλά και παλιότερα προς άλλους σχηματισμούς, όπως ΠΟΤΑΜΙ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, αλλά ακόμη και της ΝΔ (όπως η περίπτωση ΓΚΕΡΕΚΟΥ).
Στο ΚΙΝΗΜΑ του ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ πιστεύουν ότι θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν μεγαλύτερο ποσοστό απο το ΠΑΣΟΚ, με μοναδικό ενδυασμό μή στήριξης απο κάποιους ψηφοφόρους που σκέφτονται να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που κρίνουν ότι δέν θα καταλάβει την πρώτη θέση, πράγμα που φαντάζει δύσκολο να συμβεί,.Ολα αυτά δημιουργούν μεγάλη ένταση και εκνευρισμό στο ΠΑΣΟΚ.