Βερολίνο προς ΣΥΡΙΖΑ: Η συνεργασία βασίζεται στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων.video


http://www.skai.gr/files/1/astelios/politikh2/ampe/merkel-schaeuble_37342018.jpg 
«Η συνεργασία της τρόικας με την ελληνική κυβέρνηση βασίζεται πάντα σε μια ανάλυση της οικονομικής και δημοσιονομικής κατάστασης...
της Ελλάδας και στο επίπεδο της εφαρμογής των από κοινού συμφωνηθέντων»
Έμμεση προειδοποίηση προς τον ΣΥΡΙΖΑ για εφαρμογή των συμφωνηθέντων απηύθυνε επισήμως την Τετάρτη το Βερολίνο, την ώρα που η πολιτική αβεβαιότητα στην Αθήνα εντείνεται λόγω του ενδεχομένου πρόωρων εκλογών.

«Η συνεργασία της τρόικας με την ελληνική κυβέρνηση βασίζεται πάντα σε μια ανάλυση της οικονομικής και δημοσιονομικής κατάστασης της Ελλάδας και στο επίπεδο της εφαρμογής των από κοινού συμφωνηθέντων» διεμήνυσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ, απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσον οι απαιτήσεις της τρόικας και των εταίρων για συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις ισχύουν μόνο για αυτή την κυβέρνηση, ή και για μια νέα κυβέρνηση μετά από εκλογές.

Κληθείς να σχολιάσει την «διαφορετική άποψη που έχει επ’ αυτού» η αντιπολίτευση, ο κ. Ζάιμπερτ τόνισε ότι «δεν μπορώ και δεν θέλω να σχολιάσω εδώ την θέση της ελληνικής αντιπολίτευσης. Δεν το κάνω για λόγους αρχής».

Σε ερώτηση αν, σε περίπτωση εκλογικής νίκης και σχηματισμού κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, η γερμανική κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να διαπραγματευτεί με την ελληνική κυβέρνηση, ο κ. Ζάιμπερτ δήλωσε ότι δεν προτίθεται να μπει σε συζήτηση επί υποθετικών εσωπολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα. Πρόσθεσε δε ότι «η γερμανική κυβέρνηση μιλάει εντατικά, συνεργάζεται εντατικά με την ελληνική κυβέρνηση, όπως συνεργάστηκε και με τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Αυτό το οποίο κατευθύνει την τρόικα στην εκτίμησή της για την ελληνική κατάσταση και την υλοποίηση του προγράμματος σας το είπα (ήδη)».

Σημειώνεται ότι κύκλοι του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών είχαν επισημάνει την Τρίτη μέσω της εφημερίδας Die Welt ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόσει την πολιτική που επαγγέλλεται θα απομονωθεί η ελληνική οικονομία από το ευρωσύστημα. «Δεν χρειαζόμαστε νέα σχέδια, έχουμε ήδη τα παλιά σχέδια στα συρτάρια, που μιλούν για απομόνωση του ελληνικού οικονομικού συστήματος» σημείωναν χαρακτηριστικά.
Πηγή: http://www.skai.gr/