Τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ για την πρώτη ψηφοφορία για ΠτΔ


 
Στο επίκεντρο των ξένων μέσων ενημέρωσης η ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.Στο ενδεχόμενο να προκηρυχθούν ..
πρόωρες εκλογές εάν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην τρίτη και πιο κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή εστιάζουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, μετά την «αποτυχία» εκλογής ΠτΔ κατά , όπως αναφέρουν.
Στο ενδεχόμενο να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές εάν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην τρίτη και πιο κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή εστιάζουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, μετά την «αποτυχία» εκλογής ΠτΔ κατά την πρώτη ψηφοφορία, όπως αναφέρουν.
Στα δημοσιεύματα γίνεται αναφορά στον αριθμό των ψήφων που συγκεντρώθηκαν και στην κατάσταση που θα διαμορφωθεί εάν δεν βρεθούν οι απαιτούμενοι ψήφοι για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
To Bloomberg αναφέρει το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας και επισημαίνει ότι «η προσοχή πλέον στρέφεται στη δεύτερη ψηφοφορία, η οποία θα διεξαχθεί στις 23 Δεκεμβρίου». Όπως τονίζεται «ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, θα χρειαστεί τα 2/3 της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας», ενώ αναφέρεται ότι «αν αποτύχει και στην τρίτη προσπάθεια, στις 29 Δεκεμβρίου, τότε η Βουλή θα διαλυθεί και θα προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές».

«Θα χρειαστεί μια μεγάλη πολιτική εξέλιξη από τώρα έως τις 29 Δεκεμβρίου για να πάρει τις ψήφους» η κυβέρνηση, σημειώνει ένας αναλυτής στο πρακτορείο, ενώ επισημαίνεται ότι το ευρώ σημείωσε ελαφρά πτώση την ώρα της ψηφοφορίας.
Bloomberg - site - ψηφοφορία - Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Στο ίδιο μήκος κύματος το τηλεοπτικό δίκτυο ABC σημειώνει ότι «το Κοινοβούλιο απέτυχε να εκλέξει νέο Πρόεδρο στην Ελλάδα κατά τον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας» και προσθέτει ότι αν δεν συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των ψήφων στις επόμενες δυο ψηφοφορίες, «θα προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές».
Αντίστοιχα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού δικτύου FOX σημειώνεται ότι «κατά την ψηφοφορία στον πρώτο γύρο των κρίσιμων προεδρικών εκλογών, η κυβέρνηση δεν συγκέντρωσε αρκετές ψήφους» και υπογραμμίζεται ότι «η ψηφοφορία πραγματοποιείται εν μέσω αδιέξοδου στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους διεθνείς πιστωτές της».
ANT1