Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

160 τα "ΝΑΙ", λιγότερα από όσα περίμενε η κυβέρνηση -135 τα "ΟΧΙ" - 5 οι ΑΠΟΝΤΕΣ-Τι δήλωσαν οι αρχηγοί-"Μπηχτή" από Μπακογιάννη

 160 τα "ΝΑΙ", λιγότερα από όσα περίμενε η κυβέρνηση -135 τα "ΟΧΙ" - 5 οι ΑΠΟΝΤΕΣ-Τι δήλωσαν οι αρχηγοί-"Μπηχτή" από Μπακογιάννη-ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  Το ενδιαφέρον εστιάζεται στους απόντες 
160 τα "ΝΑΙ", λιγότερα από όσα περίμενε η κυβέρνηση -135 τα "ΟΧΙ" - 5 οι ΑΠΟΝΤΕΣ-Τι δήλωσαν οι αρχηγοί-"Μπηχτή" από Μπακογιάννη-

Πως ερμηνεύεται το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας στη Βουλή
ΩΡΑ 20:17 Ντόρα Μπακογιάννη: Το αποτέλεσμα είναι κατώτερο από αυτό που περίμενα. Πιστεύω ότι πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος για να αλλάξει η κατάσταση.

ΩΡΑ 20:15 Αλέξης Τσίπρας: Η κινδυνολογία έπεσε στο κενό. Αύριο θα είνια μια πιο αισιόδοξη ημέρα. Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται. Τη λύση θα δώσει ο λαός μας, πολύ σύντομα.

ΩΡΑ 20:13 Σπύρος Λυκούδης (ψήφισε "ΝΑΙ") Βλέπω δύσκολη την πορεία προς την εκλογή Προέδρου μετά το σημερινό αποτέλεσμα.

ΩΡΑ 20:03 Παναγιώτης Μελάς: Στις άλλες δύο ψηφοφορίες θα ψηφίσω σε θετική κατεύθυνση.

ΩΡΑ 19:58 Πάνος Καμμένος: η επιχείρηση τρομοκράτησης των βουλευτών απέτυχε. Το σημερινό αποτέλεσμα σημαίνει εκλογές. Ο Ελληνικός λαός δεν τρομοκρατείται. Οι ΑΝ.ΕΛ. δεν πρόκειται να ψηφίσουμε Πρόεδρο, ότι κι αν γίνει.

ΩΡΑ 19:48 Τατσόπουλος: Αν δεν υπάρξει συνεννόηση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, και στην τρίτη ψηφοφορία θα ψηφίσω "ΟΧΙ".

ΩΡΑ 19:41 Ο Παναγιώτης Μελάς που αναμενόταν να ψηφίσει τον κ. Σταύρο Δήμα, ψήφισε τελικά "ΠΑΡΩΝ" που ισοδυναμεί με "ΟΧΙ". Τα επιπλέον "ΝΑΙ" που κέρδισε η κυβέρνηση ήσαν 5, λιγότερα από όσα περίμενε. Τον κ. Δήμα ψήφισαν οι 155 βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και οι Ανεξάρητοι Βουλευτές Σπύρος Λυκούδης, Γρηγόρης Ψαριανός, Γιώργος Νταβρής, Χρήστος Αηδόνης, Κατερίνα Μάρκου. Απόντες ο κ. Γιοβανόπουλος, η κ. Χατζησοφιά (με επιστολή της δήλωσε ότι αν ήταν παρούσα θα ψήφιζε ΟΧΙ), ο κ. Κασαπίδης (δικαιολογημένα λόγω θανάτου του πατέρα του) και οι πρώην Χρυσαυγίτες Μπούκουρας και Αλεξόπουλος. Οι 4 απουσίες (δηλαδή, πλην της κ. Χατζησοφιά) εκτιμώνται ως προανάκρουσμα του "ΝΑΙ" στην δεύτερη ή την τρίτη ψηφοφορία.

ΩΡΑ 19:38 ΟΧΙ από τον ανεξάρτητο βουλευτή Πάρι Μουστινά και τον Παναγιώτη Μελά, Γιάννη Κουράκο, Μάρκο Μπόλαρη. Απόντες Γιοβανόπουλος, Μπούκουρας, Αλεξόπουλος. ΝΑΙ από τους ανεξάρτητους βουλευτές Κατερίνα Μάρκου και Χρήστο Αϊδόνη.

ΩΡΑ 19:31 ΟΧΙ από τον ανεξάρτητο βουλευτή Παραστατίδη και την Ραχήλ Μακρή

ΩΡΑ 19:28 ΟΧΙ από την ανεξάρτητη βουλευτή Χρυσούλα Γιαταγάνα

ΩΡΑ 19:24 ΟΧΙ από την ανεξάρτητη βουλευτή Μίκα Ιατρίδη.

ΩΡΑ 19:23 ΟΧΙ από τον ανεξάρτητο βουλευτή Βασίλη Οικονόμου- ΝΑΙ από τον Γιώργο Νταβρή

ΩΡΑ 19:20 ΟΧΙ από τον ανεξάρτητο βουλευτή Βασίλη Καπερνάρο- ΝΑΙ από τον Γρηγόρη Ψαριανό

ΩΡΑ 19:19 ΟΧΙ από τον ανεξάρτητο βουλευτή Πέτρο Τατσόπουλο

ΩΡΑ 19:18 ΟΧΙ από τον ανεξάρτητο βουλευτή Βύρωνα Πολύδωρα

ΩΡΑ 19:17 ΝΑΙ από τον ανεξάρτητο βουλευτή Λυκούδη

ΩΡΑ 19:10 Άρχισε η συνεδρίαση της Βουλής.

ΩΡΑ 18:55 Δεκάδες τηλεοπτικά κανάλια και δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο στην Βουλή για την πρώτη ψηφοφορία. Συνάντηση Καμμένου με Μητσοτάκη αύριο το πρωί με πρωτοβουλία του δεύτερου.

Πως ερμηνεύεται το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας στη Βουλή

ΩΡΑ 18.30 Δείτε live την ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Βουλής πατώντας ΕΔΩ

ΩΡΑ 18.06 «Θέλουμε να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θεωρούμε τις εκλογές βλαπτικές, τα διλήμματα εκβιαστικά και επικίνδυνα αλλά δεν φοβόμαστε τις εκλογές και θα λειτουργήσουμε ως εγγυητής της σταθερότητας και μετεκλογικά γι αυτό και είναι αναγκαία η ενότητα της παράταξης», είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του.

«Λειτούργησα ως εγγυητής και θα κάνω τα πάντα για συστράτευση και ενότητα», είπε επίσης.

Ο κ. Βενιζέλος είπε επίσης ότι στην τρίτη ψηφοφορία περιμένει την ανταπόκριση βουλευτών και κυρίως κομμάτων σε μια προσέγγιση που συνδέει την εκλογή Προέδρου με κρίσιμη διαπραγμάτευση.

«Περιμένουμε μέχρι τον τρίτο γύρο την ανταπόκριση βουλευτών και κυρίως κομμάτων σε προσέγγιση που συνδέει εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας με κρίσιμη διαπραγμάτευση και εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης και εμείς είμαστε ανοικτοί να τα συζητήσουμε όλα γιατί μας ενδιαφέρει το εθνικό συμφέρον», είπε χαρακτηριστικά.

Κάλεσε μάλιστα σε εκλογική ετοιμότητα τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

ΩΡΑ 17.00: «Στόχος μου είναι να συμβάλω στην ενότητα του ελληνικού λαού, που απαιτείται αυτήν τη στιγμή από όλους, προκειμένου να βγει η χώρα από την κρίση» σημειώνει ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Σταύρος Δήμας, σε δηλώσεις του στο περιοδικό CRASH.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Δήμας τονίζει: «Πιστεύω ότι οι Έλληνες βουλευτές θα σταθούν στο ύψος της περιστάσεως, θα σκεφτούν και θα ζυγίσουν το εθνικό συμφέρον, πέρα από τις κομματικές περιχαρακώσεις». Προσθέτει: «Είμαι συγκινημένος και με τιμά η αγάπη του κόσμου, αλλά και ότι ασχέτως εκλογής, στελέχη από όλα τα κόμματα αναφέρθηκαν θετικά στο όνομα και τη διαδρομή μου».


ΩΡΑ 15.51: Στις 7 σήμερα το απόγευμα συνεδριάζει η Βουλή για να διεξαχθεί η πρώτη ψηφοφορία για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας. Μοναδικός υποψήφιος είναι ο προταθείς από την ΝΔ Σταύρος Δήμας και το ενδιαφέρον πλέον εντοπίζεται στον αριθμό ψήφων που θα συγκεντρώσει πέραν των 155 που διαθέτουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Η δεξαμενή από την οποία θα προσπαθήσει η κυβέρνηση να αντλήσει τους 25 βουλευτές που απαιτούνται γα να εκλέξει Πρόεδρο στην τρίτη ψηφοφορία, στις 29 Δεκεμβρίου, είναι η κοινοβουλευτική δύναμη των Ανεξάρτητων Βουλευτών (24), της ΔΗΜΑΡ(10) και των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ(12), δεδομένου ότι ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν θα ψηφίσουν Πρόεδρο και έως σήμερα οι Κοινοβουλευτικές τους Ομάδες, δείχνουν συμπαγείς.

Αναλύοντας τη μέχρι σήμερα συμπεριφορά τους και τις δημόσιες δηλώσεις τους, στη σημερινή ψηφοφορία, αναμένονται οι εξής τοποθετήσεις.

ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ «ΝΑΙ»

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΛΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΒΡΗΣ

ΣΠΥΡΟΣ ΛΥΚΟΥΔΗΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΗΔΟΝΗΣ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΚΟΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΑΚΟΣ

ΙΣΩΣ ΨΗΦΙΣΟΥΝ «ΝΑΙ»

ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΟΒΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΤΑΘΗΣ ΜΠΟΥΚΟΥΡΑΣ

ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΟΧΙ («ΠΑΡΩΝ»)

ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ

ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΓΙΑΤΑΓΑΝΑ

ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΖΑΚΡΗ

ΜΙΜΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ

ΠΑΡΙΣ ΜΟΥΤΣΙΝΑΣ

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΗΣ

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ

ΜΙΚΑ ΙΑΤΡΙΔΗ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΒΥΡΩΝ ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ

ΟΧΙ αναμένεται να ψηφίσουν σήμερα και οι 12 βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ. και οι 10 της ΔΗΜΑΡ, χωρίς αυτό να προδικάζει και την τελική στάση όλων των βολευτών στην τρίτη ψηφοφορία.

Μετά τη δήλωσή της κ. Μίκας Ιατρίδη στο tvxs.gr ότι δεν θα ψηφίσει Πρόεδρο, κυκλοφόρησαν πληροφορίες ότι ο Πρωθυπουργός εκδήλωσε την επιθυμία να συναντηθεί μαζί της για να την μεταπείσει.

Ο κ. Οικονόμου και ο κ. Πολυδώρας εκτιμάται ότι μπορεί να μεταβάλλουν άποψη μεταξύ πρώτης και τρίτης ψηφοφορίας και στις 29 Δεκεμβρίου να ψηφίσουν ΝΑΙ στην εκλογή Προέδρου.

ΑΠΟΝΤΕΣ

Πάντως ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα εμφανίσουν και οι απουσίες, ποιοι δηλαδή βουλευτές θα επιλέξουν να μην εμφανισθούν στη Βουλή, μη θέλοντας να αποκαλύψουν τι προτίθενται να κάνουν στις επόμενες ψηφοφορίες. Από τον αριθμό των απόντων θα εξαρτηθεί και το πόσο κοντά βρίσκεται η κυβέρνηση στη συγκέντρωση των 180, στις 29 Δεκεμβρίου.

Απών θα είναι σίγουρα ο κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ, αλλά όχι για πολιτικούς λόγους καθώς σήμερα το πρωί πέθανε αιφνιδίως ο πατέρας του. Ο κ. Κασαπίδης εκτιμάται ότι στην τρίτη ψηφοφορία πιθανόν θα δώσει θετική ψήφο για την εκλογή Προέδρου.

Το thebest.gr θα μεταδίσει κάθε εξέλιξη εντός και εκτός Βουλής για τη σημερινή ψηφοφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: