Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

FT: Ο Σαμαράς ανακατεύει την τράπουλα

Αντώνης Σαμαράς Στο διάγγελμα του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά το μεσημέρι της Κυριακής αναφέρονται με άρθρο τους οι Financial Times με τίτλο μάλιστα..
  «Ο Σαμαράς ανακατεύει την τράπουλα».
«Ο υπό πολιορκία πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατέθεσε πρόταση συναίνεσης της τελευταίας στιγμής προκειμένου να πείσει βουλευτές της αντιπολίτευσης να υποστηρίξουν την κυβερνητική υποψηφιότητα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε μια συνεχή προσπάθεια να αποτρέψει τις πρόωρες εκλογές, την εμβάθυνση της ύφεσης και να δαμάσει τους νέους φόβους για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ», γράφει η εφημερίδα, ενώ αναφέρει ότι η κίνηση του Αντώνη Σαμαρά έγινε τη στιγμή που έρχονται στο φως της δημοσιότητας πληροφορίες για την απόπειρα χρηματισμού του Παύλου Χαϊκάλη.
Στη συνέχεια περιγράφουν το περιεχόμενο του διαγγέλματος Σαμαρά και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών σε περίπτωση μη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και ανόδου στην εξουσία του ΣΥΡΙΖΑ – όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις – υπενθυμίζοντας ότι το αριστερό κόμμα θέλει να διαπραγματευτεί μια σημαντική διαγραφή του χρέους από τους διεθνείς πιστωτές.
Παράλληλα, γίνεται αναφορά στις αντιδράσεις των κομμάτων μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού επισημαίνοντας ότι: «Αρκετοί ανεξάρτητοι βουλευτές και το κεντροαριστερό Ποτάμι υποδέχθηκαν θετικά την κίνηση του πρωθυπουργού αλλά χωρίς την στήριξη της μετριοπαθούς Δημοκρατικής Αριστεράς θα εξακολουθήσουν να λείπουν αρκετές ψήφοι για την εκλογή του κ. Δήμα».
«Αν και η πρωτοβουλία Σαμαρά αυξάνει ελαφρώς τις ελπίδες εκλογής νέου Προέδρου, η προσφορά του πρωθυπουργού έρχεται πολύ αργά (και μετά από ένα μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς) για να πετύχει» σημειώνει ο Wolfgang Piccoli της Teneo Intelligence.
Τέλος, οι FT καταγράφουν την αρνητική απάντηση του Αλέξη Τσίπρα και το νέο γύρο κόντρας που ξέσπασε την Κυριακή με τη σειρά ανακοινώσεων από ΣΥΡΙΖΑ και κυβερνητικά στελέχη για την υπόθεση Χαϊκάλη.
http://www.paraskhnio.gr/ft-o-samaras-anakateyei-tin-trapoyla/

Δεν υπάρχουν σχόλια: