Θα βρέξει πάλι τροπολογίες: και η παράταση του μνημονίου σε νομοσχέδιο του υπ. Υγείας.Απαξιωτική για το Κοινοβούλιο αναμένεται να είναι ..
και η σημερινή συνεδρίαση, με την κατάθεση και υιοθέτηση δεκάδων άσχετων τροπολογιών ενόψει πρόωρων εκλογών. Μάλιστα, σήμερα, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που εισάγεται για ψήφιση, περιλαμβάνεται και τροπολογία για τη δίμηνη παράταση του μνημονίου (!). Συνολικά μέχρι χθες είχαν κατατεθεί 52 τροπολογίες στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την ίδρυση Παρατηρητηρίου Άνοιας.
Πρόκειται για άλλη μια θλιβερή "καινοτομία" της κυβέρνησης που επιχειρεί να περάσει με τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο ένα τόσο σημαντικό θέμα.
Ο ευτελισμός του Κοινοβουλίου ξεπέρασε κάθε όριο το Σάββατο, στην κατ' εξαίρεση λειτουργία του, προκειμένου να ψηφιστεί το νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ για τα δάση και τη ρυμοτομία, με επιπλέον 43 τροπολογίες της τελευταίας στιγμής.
Από τις 80 τροπολογίες που είχαν κατατεθεί, υπερψηφίστηκαν οι 43.
Μεταξύ άλλων, ψηφίστηκε η επέκταση της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά.
ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ κατήγγειλαν την διαδικασία και αποχώρησαν.
"Δε γίνεται να νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας αυτήν την κατάπτωση" τόνισε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Θ. Δρίτσας, διατυπώνοντας το ερώτημα αν η κυβέρνηση νομοθετεί με αυτόν τον τρόπο επειδή έρχονται εκλογές.
"Εκφυλισμό της κοινοβουλευτικής διαδικασίας από τον ορυμαγδό των τροπολογιών" κατήγγειλε η Διαμάντω Μανωλάκου από το ΚΚΕ, ενώ τη διαδικασία κατέκρινε και η Νίκη Φούντα από την ΔΗΜΑΡ.
Να επιληφθεί για το θέμα η διάσκεψη των προέδρων ζήτησε ο Κ. Τριαντάφυλλος από το ΠΑΣΟΚ.
http://www.avgi.gr/