Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Bloomberg: Λίγοι επενδυτές πιστεύουν ότι ο Τσίπρας θα φέρει το χάος

bloomberg-ligoi-ependytes-pisteyoyn-oti-o-tsipras-tha-ferei-to-xaos 
Τις αντιδράσεις των επενδυτών απέναντι στις εξαγγελίες και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ αναλύσει και παραθέτει το Blomberg.
Όπως αναφέρει το..
αμερικανικό πρακτορείο ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, προσπαθεί να πείσει τους επενδυτές ομολόγων ότι δεν έχουν τίποτε να φοβηθούν, «καθώς πλησιάζει πιο κοντά στην ανάληψη της εξουσίας» στην Ελλάδα, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι η θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει γίνει πιο συμβιβαστική, καθώς δεσμεύεται να διατηρεί ισοσκελισμένο τον κρατικό προϋπολογισμό.

«Δεν θέλουμε να επιστρέψουμε στα ελλείμματα. Δεν θέλουμε νέα δάνεια», δήλωσε ο κ. Τσίπρας κατά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, προσθέτει το δημοσίευμα.

Αν και πολλοί αναλυτές, αναφέρει το Bloomberg, αμφισβητούν τους υπολογισμούς που βρίσκονται στη βάση της διπλής δέσμευσης του ΣΥΡΙΖΑ -της νέας δέσμευσής του που αφορά στον προϋπολογισμό και της παλαιότερης υπόσχεσης για την κατάργηση της λιτότητας- «λίγοι είναι αυτοί που θεωρούν ότι ο κ. Τσίπρας κρύβει ένα σχέδιο που θα βυθίσει τη χώρα ξανά σε οικονομικό χάος».

Κεντρικό στοιχείο του σχεδίου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι η δέσμευσή του ότι θα τηρήσει όλες τις υποχρεώσεις της Ελλάδας έναντι των ιδιωτών επενδυτών. «Το χρέος που κατέχουν ιδιώτες επενδυτές δεν θα αποτελέσει αντικείμενο της διαπραγμάτευσης», δήλωσε σε συνέντευξή του ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομική πολιτική Γιάννης Μηλιός.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι «αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο πιστεύουν ότι ο κ. Τσίπρας θα πεισθεί από την οικονομική πραγματικότητα να σεβαστεί τις απαιτήσεις για τη συμμετοχή στο ευρώ», παραπέμποντας σε δήλωση αξιωματούχου της ΕΕ που πρόσθεσε ότι «ο κ. Τσίπρας ενδεχομένως να μπορέσει να επιτύχει περισσότερα από τον κ. Σαμαρά όσον αφορά τη φορολόγηση των πλουσίων».

Άλλος αξιωματούχος, με έδρα το Βερολίνο δήλωσε στο Bloomberg ότι «η γερμανική κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο έκτακτης ανάγκης για να αντιδράσει σε μία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή αναμένει ότι ο κ. Τσίπρας θα αποδεχθεί το στάτους κβο».
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: