Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Νέος θάνατος άοπλου αφροαμερικ από αστυνομ στις ΗΠΑ

Νέος θάνατος άοπλου αφροαμερικανού από αστυνομικό στις ΗΠΑ

Ενώ η οργή βράζει.Νέος θάνατος άοπλου αφροαμερικανού από αστυνομικό στις ΗΠΑ.Φοίνιξ, Αριζόνα: Καθώς οι δύο διαδοχικές απαλλαγές..
λευκών αστυνομικών που σκότωσαν άοπλους αφροαμερικανούς σε Μιζούρι και Νέα Υόρκη έχουν βγάλει οργισμένους διαδηλωτές στους δρόμους των ΗΠΑ, τρίτο περιστατικό απειλεί να προστεθεί στην αγανάκτηση: Στο Φοίνιξ της Αριζόνα, αστυνομικός πυροβόλησε 34χρονο αφροαμερικανό που νόμιζε ότι οπλοφορούσε.

Η αστυνομία του Φοίνιξ ανακοίνωσε την Πέμπτη πως στέλεχός πυροβόλησε θανάσιμα τον 34χρονο Ρομέιν Μπρίσμπον προσπαθώντας να τον συλλάβει.

Το περιστατικό έχει ως εξής: Περίπου στις έξι το απόγευμα της Πέμπτης (τοπική ώρα), η Aστυνομία βρισκόταν σε συγκρότημα πολυκατοικιών στο Φοίνιξ για προηγούμενη ληστεία.

Ένοικος του συγκροτήματος πλησίασε τους αστυνομικούς και τους είπε πως εκείνη την ώρα γινόταν διακίνηση ναρκωτικών μέσα σε ένα SUV που ήταν σταματημένο μπροστά στις πολυκατοικίες. Οι αστυνομικοί πλησίασαν τον οδηγό του οχήματος, τον Ρομέιν Μπρίσμπον, ο οποίος και πήγε «να πάρει κάτι» από το πίσω μέρος του οχήματος, σύμφωνα με την αναφορά της αστυνομίας.

Ο Μπρίσμπον, σύμφωνα με την αστυνομία, ήταν εχθρικός και αρνητικός απέναντι στις υποδείξεις των αστυνομικών. Όταν οι αστυνομικοί του είπαν να σηκώσει τα χέρια, εκείνος «τα έφερε προς στη μέση του» (αναφορά που υπονοεί ότι οι αστυνομικοί εκείνη την ώρα είχαν λόγο να πιστέψουν ότι προσπάθησε να πιάσει όπλο που είχε πάνω του).

Τότε, οι αστυνομικοί τον σημάδεψαν με τα όπλα τους και ο Μπρίσμπον, που δεν έβγαλε τελικά όπλο, άρχισε να τρέχει προς κοντινά κτίρια. Οι αστυνομικοί τον κυνήγησαν και τον έπιασαν σε μικρή απόσταση από το αυτοκίνητο, αλλά εκείνος προσπαθούσε να ξεφύγει.

Ο αστυνομικός που τον είχε βάλει κάτω του κρατούσε το χέρι, το οποίο ο Μπρίσμπον είχε στην αριστερή του τσέπη.

«Ο αστυνομικός θεώρησε ότι αισθάνθηκε τη λαβή όπλου στην τσέπη του Μπρίσμπον» αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας. «Φοβούμενος πως ο Μπρίσμπον είχε όπλο στην τσέπη του, ο αστυνομικός τον πυροβόλησε δύο φορές στοn κορμό» συνέχισε η ανακοίνωση της αστυνομίας.   

Ο 34χρονος εξέπνευσε λίγη ώρα αργότερα στο σημείο. Στο SUV του βρέθηκε στη συνέχεια ένα ημιαυτόματο όπλο.

Το όνομα του αστυνομικού, ο οποίος αναφέρεται μόνο ως βετεράνος με επταετή εμπειρία, δεν έχει αποκαλυφθεί.

Στην τσέπη του νεκρού βρέθηκε ένα κουτί με χάπια οξυκωδόνης, ένα ισχυρό και εθιστικό παυσίπονο που μερικές φορές χρησιμοποιείται ως ναρκωτικό.

Πηγή: news.in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Δεν υπάρχουν σχόλια: