Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Κίνημα βουλευτών για εκλογή Προέδρου και εκλογές στο 2015

Κίνημα βουλευτών για εκλογή Προέδρου και εκλογές μέσα στο 2015

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.Κίνημα βουλευτών για εκλογή Προέδρου και εκλογές μέσα στο 2015.Είκοσι βουλευτές υπογράφουν, σύμφωνα..
με πληροφορίες, το νέο κείμενο - πλατφόρμα που διακινείται τις τελευταίες ώρες στη Βουλή, σε μια προσπάθεια να βρεθεί μία συναινετική συμβιβαστική λύση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε ότι αφορά την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και τις εθνικές εκλογές.
Στο κείμενο, που ξεκίνησε με πρωτοβουλία ανεξάρτητων βουλευτών προτείνεται να γίνει η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και να ξεκινήσει η διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης από την παρούσα Βουλή και να διεξαχθούν εθνικές εκλογές σε ορατό χρονοδιάγραμμα εντός του 2015.
Μεταξύ αυτών που έχουν υπογράψει μέχρι στιγμής το κείμενο, είναι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Νίκη Φούντα, Νίκος Τσούκαλης και Θωμάς Ψύρρας, οι ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί βουλευτές Σπύρος Λυκούδης, Πάρις Μουτσινάς, Γρηγόρης Ψαριανός, Βασίλης Οικονόμου, Τάσος Κουράκος, Γιώργος Κασσαπίδης και Χρήστος Αηδόνης καθώς και οι Δημήτρης Κρεμαστινός και Νίκος Σηφουνάκης από το ΠΑΣΟΚ.
Κίνημα βουλευτών για εκλογή Προέδρου και εκλογές μέσα στο 2015

Το κείμενο θέτει τρία κεντρικά ζητήματα που αφορούν την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, τις εθνικές εκλογές και την συνταγματική αναθεώρηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται πως είναι ελαφρώς διαφοροποιημένο από το κείμενο που υπέγραψαν χθες έξι μέλη της Κεντρικής Γραμματείας της ΔΗΜΑΡ.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι προτείνεται:
Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και συνταγματική αναθεώρηση από αυτή τη Βουλή και εκλογές εντός ορατού χρονοδιαγράμματος, εντός όμως του 2015. Αυτό το τελευταίο είναι η ελαφρά διαφοροποίηση της νέας πρωτοβουλίας καθώς τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ προσδιόριζαν τις εθνικές εκλογές μέχρι τον Μάιο του 2015.
Πηγή: Εθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: