.Δούρου για τις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ: «Δεν..


Δούρου για τις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ: «Δεν δεσμεύτηκα προεκλογικά ότι θα κάνω προσλήψεις»  
«Είμαστε απέναντι στη λογική του βολέματος ημετέρων».Δούρου για τις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ: «Δεν δεσμεύτηκα προεκλογικά..
ότι θα κάνω προσλήψεις».«Λίγη τσίπα από εκείνους που έχουν κάνει επάγγελμα την παραπληροφόρηση».
Σκληρή απάντηση έδωσε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου σε δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, που ανέφερε ότι αν και προεκλογικά στήριξε τις απολυμένες καθαρίστριες, τώρα αρνείται να τις προσλάβει, προτιμώντας ιδιωτική εταιρία καθαρισμού.

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΑΝΤ1, η Ρένα Δούρου τόνισε ότι προεκλογικά δεν είχε «τάξει κάτι» και πως η ίδια και η παράταξή της βρίσκονται στον αντίποδα της λογικής του «βολέματος ημετέρων». «Εγώ δεν δεσμεύτηκα προεκλογικά ότι θα κάνω προσλήψεις» είπε.

«Συμπαραστέκομαι στον αγώνα των καθαριστριών. Θα ήταν όμως λαϊκισμός και υιοθέτηση πελατειακής λογικής να τις προσλάβουμε στην περιφέρεια Αττικής. Ρωτήστε, όμως, και τις ίδιες και θα σας πουν ότι διεκδικούν την επαναπρόσληψή τους στις θέσεις από τις οποίες παρανόμως απολύθηκαν» υπογράμμισε η Ρένα Δούρου.

Η ίδια επισήμανε ότι η εν λόγω σύμβαση της περιφέρειας Αττικής με ιδιωτική εταιρία καθαρισμού έχει καταρτιστεί τον περασμένο Μάρτιο (επί θητείας Γιάννη Σγουρού) και επανεξετάζεται όπως και όλες οι συμβάσεις της προηγούμενης διοίκησης.

Εκτός από την ουσία της υπόθεσης, η Περιφερειάρχης Αττικής αναφέρθηκε και στην επιλογή της κυριακάτικης εφημερίδας να κυκλοφορήσει με ένα «κατασκευασμένο θέμα» στο πρωτοσέλιδο.

Την ώρα που διαπιστώνεται ότι υπάρχει «ελλιπής και διάτρητη αντιπλημμυρική προστασία» και πως «από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα», η συγκεκριμένη εφημερίδα επιλέγει «μια κατασκευή», σημείωσε η Ρένα Δούρου και κατέληξε: «Λίγη τσίπα, από εκείνους που έχουν κάνει επάγγελμα την παραπληροφόρηση».

«Ψευδεπίγραφες οι δηλώσεις περί συναίνεσης»

Σε ερώτηση γιατί δεν εκλήθη την Παρασκευή το βράδυ στην έκτακτη σύσκεψη για τις πλημμύρες υπό τον Πρωθυπουργό η Ρένα Δούρου σχολίασε ότι «όλα αυτά αποδεικνύουν ότι οι δηλώσεις των κρατούντων που ομνύουν στη συναίνεση, είναι ψευδεπίγραφες…»

«Ζητούν συναίνεση για την εκλογή Προέδρου», πρόσθεσε, «και δεν χρειάζονται συναίνεση για την αντιμετώπιση των πλημμυροπαθών».

Η Ρένα Δούρου πρόσθεσε ότι η περιφέρεια είχε ενημερωθεί από τις 5.30 το πρωί της Παρασκευής για την επερχόμενη νεροποντή, ήταν έτοιμη και γι’ αυτό οι υπηρεσίες της κινήθηκαν γρήγορα.

ΝΕΑ