Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε 1-0 από τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι ..

 
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-0.Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε 1-0 από τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι του Καραϊσκάκη, πληρώνοντας την αδυναμία..
του να δημιουργήσει και τη "χειρουργική" διαιτησία του Καλογερόπουλου, ο οποίος σφυρίζει μόνο υπέρ των παικτών του Μίτσελ...
Από το πουθενά ηττήθηκε ο Παναθηναϊκός με 1-0 από τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι του Καραϊσκάκη, αφού σε καμία περίπτωση δεν ήταν κατώτερος από τον αντίπαλο του, ωστόσο "πλήρωσε" δύο πράγματα, ένα με ευθύνη του και ένα εξωαγωνιστικό.

Πρώτα απ' όλα, στοίχισε η αδυναμία του να δημιουργήσει και να αξιοποιήσει τα κλεψίματα που έβγαλε ψηλά και την κατοχή που είχε μετά το γκολ του Αυλωνίτη.

Ο Πράνιτς ήταν σε κακή μέρα, ο Καρέλης δεν είχε στηρίγματα και ο Ατζαγκούν δεν είχε καθαρό μυαλό στην τελική πάσα. Μετά την είσοδο του Πέτριτς, ο Δώνης πέρασε κάθετες πάσες αλλά ο κουρασμένος Καρέλης έχασε κοντρόλ και ο Κροάτης επιθετικός δεν βρέθηκε στην πορεία της μπάλας.

Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, ο διαιτητής Καλογερόπουλος επηρέασε τη ροή του αγώνα, παρότι δεν ευνόησε στο μεγάλο σφύριγμα τον Ολυμπιακό, υποδεικνύοντας μία απόφαση που θα χτυπούσε στο μάτι.

"Κιτρίνισε" με ευκολία τους παίκτες του Παναθηναϊκού, υποδείκνυε πονηρά... φάουλ υπέρ των γηπεδούχων, στα τελευταία λεπτά τις αντίστοιχες φάσεις υπέρ των πράσινων τις άφηνε να παιχτούν, κράτησε λιγότερες καθυστερήσεις απ' όσες έπρεπε και στη φάση του Πέτριτς στο τελευταίο λεπτό, ανακαλύπτει χέρι του Κροάτη και σταματά τον Ατζαγκούν ο οποίος ήταν μόνος.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, το πλάνο που κατάστρωσε ο Αναστασίου πριν το ματς λειτούργησε ως προς το αμυντικό σκέλος, εξουδετερώνοντας την επιθετική ανάπτυξη του Ολυμπιακού. Ωστόσο, επιθετικά ο Παναθηναϊκός ήταν ανύπαρκτος και δεν κατάφερε να βγάλει ούτε μία φάση.

Σίγουρα, η απώλεια του Μπεργκ, η ανετοιμότητα του Μέντες, η μέτρια απόδοση του Πράνιτς και η κακή βραδιά του Καρέλη συνετέλεσαν στην αναιμική παρουσία του Παναθηναϊκού στην επίθεση. Ωστόσο, και ο Αναστασίου οφείλει να βρει τρόπους να το διορθώσει.

Ο Παναθηναϊκός φεύγει από το ντέρμπι χωρίς να έχει κερδίσει κάτι, πλην της διαπίστωσης ότι δεν έχει να φοβηθεί κάτι από τους ανταγωνιστές του εφόσον παίζει σύμφωνα με τις δυνατότητες του.

Κορυφαίος του Παναθηναϊκού ήταν ο Σίλντενφελντ για το διάστημα που αγωνίστηκε, ενώ πολύ καλά τα πήγαν και οι υπόλοιποι της άμυνας, ο Στιλ και ο Λαγός. Ο Ατζαγκούν έτρεξε πολύ και έδωσε μάχες, ενώ ο Πράνιτς, ο Καρέλης και ο Ζέκα δεν μπόρεσαν να διακριθούν.

Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης

Διαιτητής: Καλογερόπουλος (Αθήνας)

Βοηθοί: Γρεβενής (Χαλκιδικής), Γεωργαράκος (Αθήνας)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ) : Ρομπέρτο, Ελαμπνταλαουί, Μποτία (58, Αυλωνίτης), Αμπιντάλ, Μαζουακού, Μιλιβόγιεβιτς, Μανιάτης, Κασάμι (76 Εντινγκά) , Ντομίνγκες, Αφελάι, Μήτρογλου

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αναστασίου): Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Σίντεφελντ (68' Μέντεζ), Νάνο, Λαγός (76 Δώνης), Ζέκα, Μπούι  (64΄Πέτριτς), Πράνιτς, Ατζαγκούν, Καρέλης

Γκολ: Αυλωνίτης (59)

Κάρτες: Καρέλης (10), Νάνο (29), Πράνιτς (36΄), Σίντεφελντ (40)-Μιλιβόγιεβιτς (40), Αφελάι (90+), Μανιάτης (90+)
Ανασκόπηση αγώνα

Δεν είχε πολλές αλλαγές η ενδεκάδα του Ολυμπιακού σε σχέση με το ματς κόντρα στη Γιουβέντους. Απλά ήταν πιο επιθετική καθώς ο Μίτσελ, διάλεξε τον Αφελάι αντί του Εντινγκά. Από την πλευρά του ο Αναστασίου ξεκινούσε με Λαγό και Ατζαγκούνβ, που τους είχε αφήσει εκτός αρχικού σχήματος εναντίον της Αϊντχόφεν.

Αφού "καθάρισε" ο ουρανός από τα καπνογόνα, που πετάχτηκαν πριν από την έναρξη του αγώνα και προκάλεσαν δεκάλεπτη καθυστέρηση για τη σέντρα, ξεκαθάρισαν και οι προθέσεις των προπονητών και των ομάδων. Ο Ολυμπιακός μπήκε με ορμή. Με τον Αφελάι αριστερά, τον Κασάμι δεξιά, τον Τσόρι κοντά στον Μήτρογλου σε ρόλο οργανωτή. Και τους ακραίους του να θέλουν κι αυτοί να συμμετάσχουν στο παιχνίδι.

Ο Παναθηναϊκός πιο επιφυλακτικός, αλλά προσεχτικός. Πρώτα να κλείσει τους διαδρόμους και μετά με μακρινές πάσες να βρει τον Καρέλη, που ήταν ο μοναδικός προωθημένος. Ο Ατζαγκούν ήταν αυτός που έδινε βοήθειες.

Ο ΠΑΟ πίσω από την μπάλα

Ρυθμός υπήρχε. Και διάθεση. Πέραν όμως των κόρνερ που κέρδιζε ο Ολυμπιακός, ή τις προσπάθειες του ΠΑΟ να αιφνιδιάσει με κάθετες μπαλιές πίσω από την πλάτη της "ερυθρόλευκης" άμυνας, φάση στα πρώτα 10 λεπτά δεν είχαμε δει.

Το πρώτο ... αχ της εξέδρας του Ολυμπιακού, ήρθε στο 13 όταν ο Αφελάι από αριστερά μπήκε με δύναμη, σέντραρε, ο Στιλ έδιωξε τη σέντρα και πρόλαβε να αποκρούσει το δυνατό σουτ του Μανιάτη, που πρόλαβε να πάρει το ριμπάουντ. Θα μπορούσε να πασάρει ο αρχηγός του Ολυμπιακού. Προτίμησε το σουτ που "έσωσε" ο 'Αγγλος γκολκίπερ των "πρασίνων". Το πρώτο και το τελευταίο, καθώς είτε το πιστεύετε, εςίτε όχι, αυτή ήταν και η μοναδική ουσιαστική ευκαιρία, φάση αν προτιμάτε στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο.

Κι η ακατάσχετη φλυαρία του Ολυμπιακού

Η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός ήθελε να βάλει την μπάλα στο χορτάρι. Να ανοίξει το παιχνίδι του. Ήταν, όμως, ο Παναθηναϊκός εκείνος που έβρισε τον τρόπο να μην επιτρέπει να κινδυνεύσει η εστία του. Δεν είχε πολλή φαντασία το παιχνίδι των φιλοξενουμένων. Είχε όμως πολλά τρεξίματα, σωστες αλληλοκαλύψεις και αμυντική συνέπεια.

Με τον Παναθηναϊκό οχυρωμένο πίσω από την μπάλα, ο Ολυμπιακός έπρεπε να αρχίσει να πιέζει περισσότερο. Το προσπάθησε. Είτε οργανωμένα, είτε με ατομικές προσπάθειες. Χωρίς όμως ουσία, καθώς ο Μήτρογλου είναι ζήτημα αν ακούμπησε μια φορά την μπάλα στην πρώτη μισή ώρα, σε φάση για να απειλήσει τον τερματοφύλακα.  Ο Ολυμπιακός είχε την μπάλα, αλλά φλυαρούσε πάρα πολύ μαζί της.

Η έλλειψη δημιουργίας, αν προτιμάτε το "μπλόκο" του Παναθηναϊκού, έκαναν το πρώτο ημίχρονο να περάσει με βαθιά χασμουρητά. Μόνο οι μικροεντάσεις στο χορτάρι, υποδήλωναν ότι βλέπαμε ντέρμπι. Αν ... βλέπαμε και δεν μας είχε πάρει ο ύπνος.

Μια "χαμένη" αλλαγή για το ... 1-0!

Ο ύπνος δεν μας πήρε, αλλά δεν άλλαξε και η εικόνα του αγώνα. Ο Ολυμπιακός να προσπαθεί να παίξει κάτι σαν μπάλα, ο Παναθηναϊκός να προσέχει και ... τη σκιά του. Πάλι στημένες φάσεις. Πάλι κόρνερ, πάλι σωστές τοποθετήσεις των "πρασίνων" και αποκρούσεις. Ο Μίτσελ "έχασε" μια αλλαγή, καθώς στο 58' έβαζε τον Αυλωνίτη στη θέση του Μποτία.΄

"Έχασε"; Γράψτε λάθος, γιατί  η μπάλα έχει τους δικούς της νόμους. Ο Αφελάι κέρδισε το φάουλ από τον Ζέκα, ένα φάουλ ωστόσο το οποίο είδε μόνο ο ίδιος, ενώ είχε συμβεί ανάποδα... Ο Τσόρι Ντομίνγκες σημάδεψε σωστά. Ή αν προτιμάτε, πήδηξε σωστά ο Αυλωνίτης, για να νικήσει τον Στιλ με ωραία κεφαλιά.

Ο Ολυμπιακός έπαιρνε φόρα, είχε το "μομέντουμ" να βάλει και δεύτερο γκολ, οι οπαδοί του, όμως έριξαν ξανά καπνογόνα, για ... ένα ακόμη τάιμ-άουτ. Μέσα στην αναμπουμπούλα, ο Αναστασίου έβαζε τον Πέτριτς (αντί του Μπούι). Και λίγο αργότερα ο Μέντεζ έπαιρνε τη θέση του τραυματία Σίλντενφελντ.

Ο Παναθηναϊκός ήταν, πλέον, υποχρεωμένος να παίξει μπάλα. Να βγει από το καβούκι του, άρα να δώσει χώρους στον Ολυμπιακό. Ο Μίτσελ, πάντως, ήθελε να ελέγξει τον άξονα και έριχνε στο ματς τον Εντινγκά, αποσύροντας τον Κασάμι κι αφήνοντας τον Μανιάτη σε όλη την πλευρά από τα δεξιά

Το κλέψιμο του Εντινγκά, στο 78' , έβγαλε τον Μήτρογλου μόνο του. Ο Στιλ προσπάθησε να τον σταματήσει, τον ανέτρεψε και ο Καλογερόπουλος υπέδειξε το πέναλτι. Ο Μήτρογλου πήρε την μπάλα και την έστησε στην άσπρη βούλα, αδιαφορώντας για την εντολή Μίτσελ αλλά και τη ... δική του χαζομάρα στο ματς με τη Βέροια, που προκαλέσει τα νεύρα του προπονητή του, αλλά και του Ντομίνγκες που εκτελεί, στη θεωρία, τα πέναλτι. Ο Μήτρογλου νικήθηκε από τον τερματοφύλακα του ΠΑΟ που έπεσε σωστά στην αριστερή του γωνία.

Στο γήπεδο δεν άρεσε καθόλου η πρωτοβουλία του διεθνή φορ. Ο Παναθηναϊκός γλίτωσε το 2-0, αλλά του ήταν δύσκολο να απειλήσει επί της ουσίας. Προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο, έβγαλε δυο-τρεις σέντρες, αλλά μέχρι εκεί. Ο μοναδικός ο οποίος βγήκε σε θέση βολής ήταν ο Καρέλης, αλλά την κρίσιμη στιγμή έχασε το κοντρόλ.

Παρόλα αυτά, ο Καλογεροπουλος στο 94' δεν επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να ισοφαρίσει, σταματώντας τον Πέτριτς με ένα χέρι που μόνο αυτός είδε, τη στιγμή που ο Κροάτης είχε στρώσει τη μπάλα στον αφύλακτο Ατζαγκούν στο ημικύκλιο
.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

"Τους αναγκάσατε
να ξεφτιλιστούν"




Δεν υπάρχουν σχόλια: