Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Εθνικός Αλεξ και Ορεστιάδα μετατρέπονται σε ΠΑΕ

Εθνικός και Ορεστιάδα μετατρέπονται σε... ΠΑΕ (όπως Ξάνθη και Πανθρακικός) 
Εθνικός και Ορεστιάδα μετατρέπονται σε... ΠΑΕ (όπως Ξάνθη και Πανθρακικός).- H μετατροπή των ΤΑΑ σε Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρείες ..
είναι μία από τις επαναστατικές αλλαγές που έρχονται στον χώρο του επαγγελματικού βόλεϊ, μετά την υπουργική απόφαση που επικυρώνει την τριμερή συμφωνία μεταξύ σωματείων (ΕΣΑΠ - Λίγκα Α1 ανδρών), αθλητών (ΠΑΣΑΠ) και ομοσπονδίας (ΕΟΠΕ) και αφορά σε πακέτο συμφωνίας στα οικονομικά, στις εργασιακές σχέσεις αλλά και στη δημιουργία Ανωνύμων Εταιριών.
Εθνικός και Ορεστιάδα μετατρέπονται σε... ΠΑΕ (όπως Ξάνθη και Πανθρακικός) 

Κατά συνέπεια, Εθνικός Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδα σε λίγο καιρό δεν θα είναι πλέον ΤΑΑ ή ΤΑΠ (Τμήματα Αμειβομένων Αθλητών Πετοσφαίρισης ή Τμήματα Αμειβομένων Πετοσφαιριστών) αλλά... ΠΑΕ (μόνο που αντί για Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες, όπως είναι πχ η Ξάνθη και ο Πανθρακικός, θα γίνουν... Πετοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες). Επίσης αποφασίστηκε η αύξηση των ξένων από τρεις σε τέσσερις στις περιόδου 2014-15 και 2015-16, κάτι που ωστόσο ήταν γνωστό.

H ανακοίνωση της ΕΣΑΠ:

Με την υπουργική απόφαση 31480 που υπογράφει ο υφυπουργός αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως με αρ.φύλλου 2624 τροποποιεί την υπ. αριθμόν 34116/03-08-2010 (ΦΕΚ Β΄1305/19-19-08-2010) υπουργική απόφαση περί καθορισμού κατηγοριών και αριθμού κατά κατηγορία αθλητών, όρων εγγραφών και μεταγραφών, αποδεσμεύσεων αθλητών ΤΑΑ πετοσφαίρισης, χρόνου διενέργειας τους, διαδικασία και αρμόδια για την έγκριση αυτών όργανα όπως ισχύει.


Μεταξύ αυτών καθορίζεται η αύξηση του αριθμού των αλλοδαπών αθλητών από τρεις σε τέσσερις για τις περιόδους 2014-15 και 2015-16.

Η ανακοίνωση του Υφυπουργείου Αθλητισμού:



Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός, με απόφασή του η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (6ΠΛΚΓ-210/2-10-2104, ΦΕΚ2624/Β), υλοποίησε την συνυπογραμμένη συμφωνία μεταξύ ΕΣΑΠ, ΕΟΠΕ και ΠΑΣΑΠ για την συμμετοχή τέταρτου ξένου παίκτη στο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών.

Επισημαίνεται ότι, στο πλαίσιο της συμφωνίας των τριών φορέων που επετεύχθη ύστερα από παρακίνηση του κ. Ανδριανού ως προϋπόθεση για την έκδοση της ως άνω Υπουργικής Απόφασης, δίνονται λύσεις στα εξής ζητήματα που απασχολούν το βόλεϊ:

1. Ο διακανονισμός οφειλών παρελθόντων ετών σε αμειβόμενους πετοσφαιριστές.
2. Η θεσμική αναμόρφωση της διαδικασίας αδειοδότησης και εγγυοδοσίας των σωματείων, με την πρόβλεψη ότι
-η αρμόδια επιτροπή θα είναι τριμελής και θα αποτελείται από εκπρόσωπο της ΕΣΑΠ, του ΠΑΣΑΠ και της ΕΟΠΕ.
- η αδειοδότηση θα έχει ως προϋπόθεση τον έλεγχο της αποπληρωμής στο 100% της εκάστοτε απελθούσης αγωνιστικής περιόδου καθώς και την τήρηση του διακανονισμού οφειλών παρελθόντων ετών.
3. Η μετατροπή των ΤΑΑ-σωματείων σε καθεστώς αθλητικών ανωνύμων εταιριών στο υπό κατάρτιση νομοσχέδιο.
4. Η αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος Α1 Εθνικής Κατηγορίας από την αγωνιστική περίοδο 2016-17 ως προς τον αριθμό των συμμετεχουσών ομάδων και των υποβιβαζόμενων-προβιβαζόμενων με όρους που θα συμφωνηθούν μεταξύ ΕΣΑΠ – ΕΟΠΕ.

thrakisports.gr//Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

Δεν υπάρχουν σχόλια: