Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου τη Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου

Συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου τη Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου 
Συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου τη Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου.Στο επίκεντρο της συζήτησης οι οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις καθώς..
και οι αντιδράσεις των βουλευτών ΝΔ-ΠαΣοΚ για τον ΕΝΦΙΑΣυνάντηση θα έχουν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, σήμερα, Δευτέρα, στις 13:45 στο Μέγαρο Μαξίμου, δύο ημέρες μετά την παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ από τον Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ.

Η συνάντηση πραγματοποιείται τη Δευτέρα δεδομένου και ότι ο κ. Βενιζέλος στο προσεχές διάστημα θα απουσιάσει από την Αθήνα, λόγω της συμμετοχής του ως εκπρόσωπος της χώρας μας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Η συζήτηση στο Μέγαρο Μαξίμου θα περιστραφεί γύρω από τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις και τα θέματα που άπτονται της κυβερνητικής ατζέντας καθώς επιστρέφει η τρόικα σε 10 ημέρες στην Αθήνα.

Τόσο ο Αντώνης Σαμαράς, όσο και ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι προβληματισμένοι από το κλίμα που επικράτησε την περασμένη εβδομάδα κυρίως στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, αλλά και σε αυτήν του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τον ΕΝΦΙΑ, όπου στο «μάτι του κυκλώνα» βρέθηκε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί αναμένεται να προχωρήσουν σε κινήσεις για την αποκλιμάκωση της έντασης -καθώς το προσεχές διαστημα θα πρέπει να ψηφιστούν και άλλα κρίσιμα νομοσχέδια και ρυθμίσεις-, ενώ αναμένεται να συμφωνήσουν για την ανάγκη στήριξης του υπουργού Οικονομικών.

Εν μέσω αυτής της πολιτικής έντασης, η κυβέρνηση καλείται να υλοποιήσει όλες τις μνημονιακές δεσμεύσεις έως τα τέλη Ιανουαρίου του 2015, κάτι που αναμένεται να υπενθυμίσει με πιεστικό τρόπο η τρόικα που επιστρέφει στις 25 Σεπτεμβρίου.
ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: