Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

«Μείζον πρόβλημα για τον Αντώνη Σαμαρά η δήλωση Βενιζέλου»

 
Έντονες συζητήσεις και σκληρή αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ προκαλεί η συνέντευξη του Ευάγγελου Βενιζέλου στη Realnews.
«Πρότασή μας θα είναι μια κυβέρνηση με προοδευτικό πρόσημο» τονίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και συμπληρώνει:
«Αν αυτό αριθμητικά δεν είναι εφικτό, τότε η λύση θα είναι μια κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας, με τη συμμετοχή προοδευτικών και συντηρητικών».
«Η δήλωση Βενιζέλου ότι η χώρα χρειάζεται μια άλλη κυβέρνηση συνιστά μείζον πολιτικό ζήτημα για τον κ. Σαμαρά» τονίζει με αποκλειστική του δήλωση στο ο Νίκος Παππάς, διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα.
«Οι μειοψηφίσαντες μερκελιστές που θεωρούν το χρέος βιώσιμο και καλούν τη Γαλλία σε δημοσιονομική πειθαρχία, ούτε θέλουν, ούτε μπορούν, ούτε δικαιούνται να διαπραγματευτούν στο όνομα του ελληνικού λαού. Η προσφυγή στην κάλπη είναι ανάγκη για την κοινωνία και για την ίδια τη Δημοκρατία» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Ν. Παππάς.

Έντονη αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ

Η αντιπαράθεση μεταξύ των δυο κομμάτων υπήρξε έντονη από το μεσημέρι χθες, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του χαρακτήρισε «σχιζοφρενικό» να εισηγείται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης «την ανάγκη διαμόρφωσης μιας άλλης κυβέρνησης και μάλιστα “με προοδευτικό πρόσημο”, σε αντίθεση με αυτήν που συμμετέχει και στηρίζει».

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Είναι πρωτοφανές στα πολιτικά χρονικά και ταυτόχρονα σχιζοφρενικό ο αντιπρόεδρος μιας κυβέρνησης να εισηγείται την ανάγκη διαμόρφωσης μιας άλλης κυβέρνησης και μάλιστα “με προοδευτικό πρόσημο”, σε αντίθεση με αυτήν που συμμετέχει και στηρίζει.

Είναι, όμως, ταυτόχρονα αποκαλυπτικό της κατάστασης που επικρατεί στην κυβέρνηση Σαμαρά. Καλά ξεμπερδέματα…».

Σκληρή υπήρξε η απάντηση του ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το πρωτοφανές στα πολιτικά χρονικά και πραγματικά σχιζοφρενικό είναι ότι στο ΣΥΡΙΖΑ όταν μιλούν για προοδευτική κυβέρνηση εννοούν τον κ. Καμμένο και τους διάφορους ομοϊδεάτες του», τόνισε χαρακτηριστικά η Χαριλάου Τρικούπη και υπογράμμισε:

«Η θέση του ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι σταθερή και την διατύπωσε ήδη πριν τις διπλές εκλογές του 2012: Κυβέρνηση συνεργασίας με προοδευτικό πρόσημο και αν αυτό δεν είναι εφικτό, κυβέρνηση συνεργασίας των υπεύθυνων φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων για λόγους εθνικής ανάγκης. Στην κυβέρνηση αυτή το ΠΑΣΟΚ είναι ο εγγυητής της προοδευτικής σταθερότητας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που προτίμησε το 2012 την ευκολία της δημαγωγικής αντιπολίτευσης και προτιμά έκτοτε το “αντιμνημονιακό”, εθνικιστικό, συνωμοσιολογικό αλαλούμ που θεωρεί ότι είναι ριζοσπαστικό και προοδευτικό!».

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη που παραχώρησε στη Realnews ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Η συνέντευξη Βενιζέλου στη Realnews άναψε φωτιές

Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: