Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ- Φωκαΐδης: "Ενωμένοι μπορούμε πολλά"

ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ.Φωκαΐδης: "Ενωμένοι μπορούμε πολλά".Με το ασημένιο μετάλλιο κρεμασμένο στο στήθος τους επέστρεψαν από το ..
Βερολίνο και το 32ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου ο Σπύρος Γιαννιώτης και ο Αντώνης Φωκαίδης.

Οι δύο Έλληνες πρωταθλητές χάρισαν μια μεγάλη διάκριση στον ελληνικό αθλητισμό, κατακτώντας τη δεύτερη θέση στα 5 χλμ.

Ομαδικό στο ΟPEN WATER μαζί με την Κέλλυ Αραούζου, η οποία παρέμεινε στη Γερμανική πόλη προκειμένου να μετάσχει στα 1500 μ. ελεύθερο, αγώνισμα της κλασικής κολύμβησης.

Η ελληνική απόστολή επέστρεψε χωρίς και τον πρωτεργάτη των επιτυχιών και προπονητή των τριών κολυμβητών Νίκο Γέμελο, ο οποίος βρίσκεται στην Κίνα προκειμένου να παρακολουθήσει τους 2ους Ολυμπιακούς Αγώνες Νεότητας.

Ο Σπύρος Γιαννιώτης, στις δηλώσεις του φάνηκε συγκρατημένα ικανοποιημένος από την εμφάνιση του στη διοργάνωση:

"Σίγουρα περίμενα κάτι καλύτερο από την παρουσία μου στο Βερολίνο. Με ταλαιπωρούσε το πρόβλημα στο χέρι μου αρκετό καιρό και αυτό έπαιξε το ρόλο του. Έκανα μια κούρσα τακτικής, αναμονής και έτσι στα 10 χλμ. δεν κατάφερα να πετύχω τους στόχους μου.

Σε τέτοιες συνθήκες και με τόσο καλούς αθλητές είναι δύσκολα τα πράγματα. Σαφώς, θέλω να είμαι πάντοτε στο βάθρο. Όσον αφορά τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο που κατακτήσαμε, το οφείλουμε στη σκληρή προπόνηση και στο δέσιμο που έχουμε ως ομάδα.

Αφιερώνω το μετάλλιο στο Νίκο Γέμελο και στην οικογένεια μου".

 
Ο Αντώνης Φωκαΐδης στάθηκε στη χημεία αυτής της ομάδας που έχει χαρίσει ήδη 3 μετάλλια στη χώρα μας:

"Σαν ομάδα έχουμε απίστευτη χημεία. Το δείξαμε τόσο το 2010, όσο και το 2013 και φέτος στο Βερολίνο. Όταν ενωνόμαστε μπορούμε να πετύχουμε μεγάλα πράγματα. Στόχος για μένα είναι η πρόκριση και η συμμετοχή στο Παγκόσμιο του Καζάν του χρόνου και φυσικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Ρίο της Βραζιλίας, που αποτελεί ένα όνειρο για εμένα".

Μαζί με την αποστολή των κολυμβητών της Ανοιχτής θάλασσας επέστρεψε και η αποστολή της Συγχρονισμένης Κολύμβησης η οποία έλαβε μέρος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, με καλύτερη θέση την 4η στον τελικό του Κόμπο.

Η ομοσπονδιακή προπονήτρια Μαρία Θηβαίου αναφέρθηκε στη συνολική παρουσία της Εθνικής μας ομάδας δηλώνοντας ικανοποιημένη με βάση τα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο:

"Αποκομίζουμε πολλά πράγματα από τη διοργάνωση. Κρατάμε τα καλά και θέλουμε να αποβάλλουμε τα άσχημα. Εκεί που θέλουμε δουλειά είναι στο κομμάτι των δημοσίων σχέσεων, δηλαδή πρέπει να βρούμε ένα τρόπο να πρωταγωνιστούμε εντός και εκτός πισίνας.

Παλεύουμε με τα προβλήματα μας που είναι πολλά, έχουμε φτάσει στα όρια μας και πάλι δείχνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε στις μεγάλες διοργανώσεις".

Ο Δημήτρης Φαραντούρης, αρχηγός της ελληνικής ομάδας Συγχρονισμένης Κολύμβησης σημείωσε:

"Είναι μια μεγάλη εμπειρία για εμάς η συμμετοχή στη διοργάνωση με βάση την προετοιμασία μας. Συναγωνιζόμαστε με χώρες που διαθέτουν πόρους, που έχουν επενδύσει σε αυτό το άθλημα και που μπορούν να δώσουν αρκετά χρήματα ώστε να γίνεται καλή δουλειά.

Εμείς με αυτή την τραγική κατάσταση που βιώνουμε, παλεύουμε για το καλύτερο. Υπάρχει μεγάλο μέλλον στο άθλημα, με βάση τη νεαρή ηλικία των κοριτσιών. Υπήρξαν κάποια προβλήματα με την οργάνωση στο Βερολίνο.

Αυτό όμως μας κάνει πιο δυνατούς και παρά τις όποιες αδικίες εις βάρος μας, εμείς πεισμώνουμε και θέλουμε να βελτιωνόμαστε μέσα στο νερό συνεχώς".

Δεν υπάρχουν σχόλια: