Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Σε ρινγκ μετατράπηκε το... Δημαρχείο Κατερίνης..Δημοτικός..

Δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης γρονθοκόπησε το Δήμαρχο Κατερίνης.Σε ρινγκ μετατράπηκε το... Δημαρχείο..  - Έκτακτη ...
συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου χθες όπου καταδικάστηκε το περιστατικό.
- Στο Γ.Ν. Κατερίνης εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο Δήμαρχος
Όλα ήταν έτοιμα για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Κατερίνης το απόγευμα της Δευτέρας, μόνο που κανείς δεν περίμενε την εξέλιξή λίγα λεπτά πριν την έναρξη της συνεδρίασης...

Εξερχόμενος από το γραφείο του ο Δήμαρχος Κατερίνης συναντήθηκε με τον δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης Γιώργο Κοκαβίδη, όπου του ζήτησε το λόγο για προσβλητικές αναφορές που έκανε ο δεύτερος προς το πρόσωπό του. Τότε ο ίδιος, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζονται οι παρόντες, άρχισε να του επιτίθεται με ύβρεις ενώ δεν δίστασε να τον γρονθοκοπήσει και στο πρόσωπο.

Ο δημοτικός σύμβουλος αποχώρησε αμέσως από το χώρο του Δημαρχείου. Άμεσα κλήθηκε η αστυνομία ενώ στη συνέχεια ο Δήμαρχος μετέβη στον εισαγγελέα όπου κατέθεσε μήνυση σε βάρος του κ. Κοκαβίδη.

Στο Γ.Ν. Κατερίνης εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο Δήμαρχος

Εν τω μεταξύ στο γενικό νοσοκομείο Κατερίνης συνεχίζει να νοσηλεύεται ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης μετά το επεισόδιο. Ο δήμαρχος φαίνεται ότι έχει τραυματιστεί στον αυχένα και οι γιατροί τού έχουν τοποθετήσει κολάρο, ενώ έχει μώλωπα και στο πρόσωπο.

Φίλοι και συνεργάτες του δημάρχου έσπευσαν να τον επισκεφτούν στο νοσοκομείο.

Καταδίκη από το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης


Εκτάκτως συνεδρίασε χθες το μεσημέρι το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης για να εκφράσει την καταδίκη του προς το συμβάν.

«Αυτού του είδους οι συμπεριφορές δεν μας εκφράζουν. Πρέπει να τις αφήσουμε έξω από αυτόν εδώ το χώρο. Ελπίζω να είναι το τελευταίο περιστατικό» τόνισε ο κ. Κυριακίδης

«Καταδικάζουμε την επίθεση. Οι όποιες διαφορές δεν μπορούν να λύνονται μ’ αυτόν τον τρόπο» σημείωσε ο κ. Σαλπιστής.

«Να ζητήσει δημοσίως συγνώμη ο κ. Κοκαβίδης τόσο από τον Δήμαρχο, τόσο από το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και από τους ίδιους τους δημότες» συνέστησε ο κ. Γκούνας

Πρόταση για ονομαστική ψηφοφορία επί του θέματος κατέθεσε ο κ. Χατζηκώστας.

«Δυστυχώς ζήσαμε και αυτό το γεγονός. Όταν λείπει ο λόγος, τότε αυτό το κενό καταλαμβάνεται από άλλα στοιχεία. Η ενέργεια αυτή πρεπει να περάσει ως μία μαύρη στιγμή από το Δημοτικό Συμβούλιο. Οφείλουμε να βελτιώσουμε και την προσωπική αλλά και την πολιτική μας επικοινωνία» υπογράμμισε ο κ. Σατραζέμης, ενώ τέλος για «χαστούκι» στη δημοκρατία και το θεσμό του Δημάρχου έκανε λόγο ο κ. Λιακόπουλος.

Επιπλέον στη συνεδρίαση βρέθηκε και ο ειδικός συνεργάτης της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κ. Δημήτρης Ρουκάς ο οποίος έσπευσε να ευχηθεί περαστικά στο Δήμαρχο και να καταδικάσει το συμβάν λέγοντας πως η δημοκρατία εκφράζεται μέσα από το διάλογο.

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

1) Το Δημοτικό Συμβούλιο καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την άνανδρη και απρόκλητη επίθεση του Δημοτικού Συμβούλου Γεωργίου Κοκαβίδη, στον Δήμαρχο Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη, η οποία δεν στρέφεται μόνο κατά του προσώπου του κ. Δημάρχου αλλά κυρίως κατά του θεσμού που εκπροσωπεί.

2) Τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορεί να συναντούν την ανοχή του Δημοτικού Συμβουλίου και των πολιτών αφού υποβιβάζουν θεσμούς πρόσωπα και δημοκρατικές λειτουργίες και μας οδηγούν σε εποχές που με περισσό αγώνα ξεπεράσαμε και με περισσό αγώνα δεν θα επιτρέψουμε να επαναληφθούν.

Ξεχωριστό ψήφισμα από τη Λαϊκή Συσπείρωση

Ξεχωριστό ψήφισμα καταδίκης κατέθεσε ο συνδυασμός της Λαϊκής Συσπείρωσης, τονίζοντας πως συμφωνεί απόλυτα με την καταδίκη της ενέργειας πλην όμως διαφωνεί με τους όρους του θεσμού της αυτοδιοίκησης, καθώς όπως είπε ο κ. Σαλπιστής ο θεσμός αυτός μόνο αυτοδιοικητικός δεν είναι.

Το ψήφισμα που κατέθεσαν, μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Οι δημοτικοί σύμβουλοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στο Δήμο Κατερίνης καταδικάζουν κατηγορηματικά τη σωματική βία που ασκήθηκε σε βάρος του Δημάρχου Κατερίνης από δημοτικό σύμβουλο.

Τέτοιου είδους ενέργειες και προσωπικές επιθέσεις δεν μπορούν να γίνουν μέσο επίλυσης των οποιωνδήποτε πολιτικών η προγραμματικών διαφορών.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στο Δήμο Κατερίνης

Σ. Ανανιάδης

Ν. Σαλπιστής

Να σημειωθεί τέλος πως από τη συνεδρίαση απουσίαζε ο επικεφαλής του συνδυασμού του κ. Κοκαβίδη, κ. Καραφουλίδης.
ΠΗΓΗ:http://www.pierikoiantilaloi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: