Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Απεμπλοκή για το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης!

Μετά από συνεργασία του υφ. Παιδείας Κ. Κουκοδήμου και του Δημάρχου Κατερίνης κ. Σ. Χιονίδη. Απεμπλοκή για το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης!
Η οριστική μελέτη για την κατασκευή του αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2015 και θα υποβληθεί προς ένταξη στο ΕΣΠΑ 2015-2020.
Απεμπλοκή στο θέμα του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης μετά από παρέμβαση του υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Κ. Κουκοδήμου που σε συνεργασία με το δήμο Κατερίνης και μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με το δήμαρχο Σ. Χιονίδη, προχωρούν τη διαδικασία για την εκπόνηση της οριστικής μελέτης.
Όπως είναι ήδη γνωστό, είπε υποβληθεί προμελέτη στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων.
Ο υφυπουργός Παιδείας Κ. Κουκοδήμος είχε το τελευταίο διάστημα αλλεπάλληλες συναντήσεις για το θέμα τόσο με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου όσο και εκπαιδευτικούς φορείς του νομού, προκειμένου να βρεθεί λύση.
Χθες έγινε γνωστό ότι μετά από συνεργασία και επικοινωνία του κ. Κουκοδήμου με το δήμαρχο Κατερίνης κ. Χιονίδη, αποφασίστηκε να προχωρήσει η εκπόνηση της οριστικής μελέτης που θα ολοκληρωθεί στις αρχές του 2015 οπότε και θα υποβληθεί αίτημα χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ 2015-2020.
Ο δήμος Κατερίνης εξάλλου παραχωρεί για το σκοπό αυτό έκταση δίπλα στα δικαστήρια Κατερίνης για την ανέγερση του νέου Μουσικού Σχολείου.
Θυμίζουμε ότι αποτελούσε πάγιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας, καθηγητών, μαθητών και γονέων που από την ίδρυσή του σχολείου έως σήμερα στεγάζονται σε κτίριο της πρώην υπηρεσίας Εγγείων Βελτιώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: